18.8 C
București
duminică, 22 septembrie 2024
AcasăSpecialFOTO. Sărbătoare în Londra după moartea lui Margaret Thatcher: Ding dong, the...

FOTO. Sărbătoare în Londra după moartea lui Margaret Thatcher: Ding dong, the witch is dead

Câteva sute de persoane au improvizat luni, în cartierul londonez popular şi multietnic Brixton, pe ritmuri de muzică hip hop şi reggae, o petrecere de stradă pentru a spune „călătorie sprâncenată”, după moartea fostului premier Margaret Thatcher, potrivit Mediafax.

Clare Truscott, în vârstă de 50 de ani, poartă o beretă sclipitoare şi o pancartă pe care se poate citi „Ding dong, the witch is dead” (Ding dong, vrăjitoarea a murit).

Citeşte şi Contribuţia „Doamnei de fier“, Margaret Thatcher, la căderea comunismului

„Sunt aici pentru a le aminti tinerilor pagubele pe care ea le-a produs societăţii. Eu vin din nord, unde nu era de muncă. Acolo industria a dispărut rapid iar politica sa a făcut-o să dispară şi mai rapid”, spune ea.

„Toţi politicienii scuipă retorica sa, chiar şi laburiştii, Tony Blair era o versiune soft a lui Margaret Thatcher”, apreciază Truscott.

În apropiere, un bărbat poartă un panou pe care se pot citi titluri din presa din 1990 ce anunţau demisia lui Margaret Thatcher.

Citeşte şi Traian Băsescu, despre Margaret Thatcher: Unul dintre cei mai de succes premieri ai Regatului Unit

Alţii poartă pancarte pe care se poate citi „Bucuraţi-vă, Thatcher a murit”, iar alţii dansau. „Călătorie sprâncenată” („Good riddance”) era scris cu cretă pe trotuar în principala piaţă din acest cartier, în sudul Londrei, teatru al unor revolte în două rânduri, în anii ’80.

„Suntem aici pentru a îi sărbători moartea”, declară o îngrijitoare, Carole Roper, în vârstă de 50 de ani, venită din nordul Londrei.

Între două guri de bere, ea spune că nu crede că aceasta este o răzbunare, „nu despre moartea lui Thatcher este vorba neapărat, ci despre ceea ce a făcut, despre politica pe care a dus-o în această ţară”.

Citeşte şi Ponta: Thatcher, una din marile personalităţi politice. Voi transmite şi oficial condoleanţe

Ea denunţă modul în care Margaret Thatcher este descrisă în presă. „În comparaţie cu ceea ce a scris presa despre moartea (preşedintelui venezuelean Hugo) Chavez, ea este acoperită cu laude”, acuză ea.

„Ea nu a făcut nimic să îi ajute pe săracii din această ţară”, dar „noi avem o memorie bună. Niciunul dintre noi nu a uitat”, subliniază Carole Roper.

Citeşte şi PDL: Doamna Thatcher rămâne un simbol şi un exemplu pentru orice politician de dreapta din lume

Cele mai citite

Cum poate fi îmbunătățit aspectul urechilor cu ajutorul chirurgiei estetice?

Pentru a oferi o experiență cât mai plăcută, noi și partenerii noștri folosim tehnologii precum cookie-urile pentru a stoca și / sau a...

Lavrov recunoște că Putin a glumit cu susținerea Kamalei Harris la președinția SUA

Preşedintele rus Vladimir Putin a făcut o glumă atunci când a spus că Moscova o sprijină pe candidata democrată, Kamala Harris, în cursa pentru...

România obține 1,5 miliarde de euro din Fondul european de Coeziune pentru refacerea zonelor devastate de inundații

Răspunsul de urgență al Comisiei Europene vine cu alocarea a 10 miliarde de euro, jumătate din sumă fiind pentru Polonia Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von...
Ultima oră
Pe aceeași temă