Nu mai găsiţi spaţii pentru a depozita hainele, încălţămintea şi diversele accesorii adunate de-a lungul timpului? Înseamnă că a venit momentul să achiziţionaţi dulapuri noi sau un dressing mai generos.
Profitaţi de acest prilej pentru a reorganiza articolele vestimentare, mai ales că în curând veţi trece la garderoba de iarnă.
Pentru a nu avea surprize neplăcute, fiţi atenţi la măsurători. De exemplu, pentru ca umeraşele să încapă fără probleme, adâncimea dressingului trebuie să fie de 60 cm.
În funcţie de tipul hainelor pe care le veţi depozita, fie că veţi proiecta un dressing pe comandă sau vă veţi achiziţiona unul, trebuie să aveţi în vedere următoarele înălţimi: 160 cm − pentru hainele pe umeraş; 80-100 cm − pentru cămăşi, haine, jachete; 80 cm − pentru pantalonii îndoiţi; 135 cm − pentru pardesiuri, rochii, paltoane; 160 cm − pentru rochiile de seară.
Pentru bluze, tricouri şi pulovere aveţi nevoie de rafturi cu lăţimea de 30 cm, iar pentru lenjerii şi prosoape, de rafturi cu lăţimea de 50-100 cm şi înălţimea de 30-40 cm. Chiar dacă barele dressingului sunt lungi, nu înghesuiţi pe ele prea multe umeraşe.
Astfel, pe o bară cu lungimea de 100 cm puteţi agăţa în jur de opt-nouă umeraşe. Este indicat ca distanţa dintre cămăşi sau pantaloni să fie de aproximativ 3 cm. Atunci când aranjaţi hainele, aveţi grijă să valorificaţi spaţiul şi pe verticală.
Nu lăsaţi dezordinea să vă streseze!
În primul rând, reorganizaţi articolele de îmbrăcăminte, încălţăminte şi accesoriile în funcţie de anotimp. Apoi, ţineţi cont de frecvenţa cu care le folosiţi şi de categoria din care fac parte: sport, de zi, de seară, casual etc.
Dacă dispuneţi de multe mărunţişuri, atunci sunt binevenite câteva coşuri şi organizatoare, pe care le puteţi achiziţiona din magazinele de profil. Încălţămintea o puteţi pune pe rafturile de jos, în cutii.
Dacă vreţi să economisiţi mai mult spaţiu în dressing, apelaţi la suporturi suspendate pentru pantofi. În acest fel, veţi câştiga suprafaţa ocupată de cutiile în care păstraţi pantofii.