16.6 C
București
duminică, 6 octombrie 2024
AcasăSpecialFOTO. NOUL Renault Megane, într-o GALERIE cu peste 50 de imagini. Cu...

FOTO. NOUL Renault Megane, într-o GALERIE cu peste 50 de imagini. Cu cine seamănă compacta franceză

UPDATE 15.09: Renault Megane este lansat oficial la Salonul Auto de la Frankfurt, care a debutat săptămâna aceasta. Compacta franceză, ajunsă la o nouă generație, preia multe dintre trăsăturile lui Talisman.

––

Renault Megane a ajuns la cea de a patra generație, una care preia noua imagine de brand a mărcii franceze de la fratele mai mare, Talisman. Primele imagini oficiale cu noul Megane au fost lansate înainte de premiera mondială de la Salonul Auto de la Frankfurt.

La nu mai puțin douăzeci de ani de la lansarea primului Megane din istorie, Renault prezintă noua generație a compactei care până acum a fost comercializată în 6,5 milioane de exemplare. Înainte ca modelul să aibă premiera, la Frankfurt, primele imagini oficiale dezvăluie noua identitate a mașinii.

Megane va debuta, încă de la Frankfurt, atât cu versiunea standard, cât și cu sportiva GT, prezentată în GALERIA FOTO de mai sus.

Cu o garda la sol coborâtă cu 25 mm și o consolă față mai redusă, comportamentul pe șosea se anunță unul diferit. De asemenea mașina este mai lată cu 47 mm, în față, respectiv 39 mm în partea din spate, în timp ce, pentru a crește spațiul interior, ampatamentul a fost mărit cu 28 mm.

Citește și PREMIERĂ în România: Una dintre cele mai așteptate mașini ale anului, LANSATĂ la București, înaintea Salonului de la Frankfurt

Modelul păstrează umerii sculptați și partea frontală care integrează logo-ul vertical. În ton cu Talisman, noul Megane propune o identitate luminoasă specifică blocurilor optice față în forma literei C, blocuri prelungite în masca față. Este un limbaj ales de designerii Renault atât pentru limuzina Talisman, cât și pentru viitoarele modele care vor precede Magane-ul. 

Versiunea Megane GT vine cu o bară de protecție față redesenată pentru un aport de sportivitate. De asemenea gura de aerisire este mai larga, iar grila frontală are formă de fagure. In spate se disting cele doua evacuări cromate și apare un difuzor venit din universul F1.

Citește și FOTO. NOUL Mercedes Clasa S Cabrio, lansat oficial. Cum arată limuzina decapotabilă cu 585 CP

Noul Megane GT poartă logo-ul „Renault Sport” în partea din spate, deasupra  aripilor, precum și în față. Această versiune sportivă propune o culoare inedita „Bleu Iron” asociata unor  in fata si pe oglinzile exterioare, pentru a sublinia Apartenența la universul GT este marcată de elementele in „Dark Metal”. Nu sunt lipsite nici jantele de aluminiu de 18ʺ inci, dezvoltate special de Renault Sport.  

Mai multe informații, inclusiv detalii tehnice, dar și ce motoare vor propulsa hatchback-ul, vor fi aflate o dată cu lansarea la Frankfurt.

 

 

Cele mai citite

Hezbollah: Orice legătură cu Hashem Safieddine s-a pierdut

Contactul cu Hashem Safieddine, potenţial înlocuitor al liderului Hezbollah, Hassan Nasrallah, a fost "pierdut" de la loviturile israeliene de vineri din apropierea Beirutului, care...

Protest cu mii de oameni la Budapesta în fața sediului televiziunii de stat

Mii de cetățeni unguri au protestat în fața sediului televiziunii publice din Budapesta, cerând un serviciu de presă independent. Protestul a fost organizat de...
Ultima oră
Pe aceeași temă