23.4 C
București
sâmbătă, 28 septembrie 2024
AcasăSpecialFOTO. Kia Optima, rival pentru Volkswagen Passat. Versiunea sport, lansată la pachet...

FOTO. Kia Optima, rival pentru Volkswagen Passat. Versiunea sport, lansată la pachet cu modelul standard

Kia Optima și-a făcut debutul european în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt. Coreenii au prezentat atât versiunea standard, cât și una sportivă, GT.

Noua Kia Optima ia pentru prima dată contactul cu europenii în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt, acolo unde coreenii au dezvăluit o berlină care va același aspect pe toate continentele, cu excepția unor mici artificii, care pot diferi. Cu o imagine mai agresivă, berlina de clasă medie continuă pe o linie de design îndrăzneața, așa cum ne-au obișnuit coreenii în ultimii ani.

Citește și FOTO. NOUL Renault Megane, într-o GALERIE cu peste 50 de imagini. Cu cine seamănă compacta franceză

Optima și-a făcut debutul în luna aprilie, la Salonul Auto de la New York, însă berlina medie nu ajunsese încă și în Europa. În schimb, ceea ce asiaticii au lansat în premieră la Frankfurt, este versiunea sport a sedanului, Optima GT. 

Optima GT, care va ajunge pe piețele din lume în 2016, va veni cu o motorizare 2.0 Turbo (injecție directă), cu 245 CP. De asemenea va primi un kit de caroserie sportiv, cu șasiul și suspensiile modificate, dar și o transmisie automată, cu tracțiune față.

Citește și FOTO. Porsche a lansat cel mai performant vehicul electric din istorie. Rival de temut pentru Tesla

Cel de-al treilea GT al producătorului asiatic, după versiunile lui Cee’d, anunță un timp de răspuns de doar 7,4 secunde pentru accelerația 0-100 km/h și o viteză maximă de 240 km/h. Toate acestea vin cu un consum mixt de 8.2 litri la sută.

Noua Kia Optima, versiunea standard, va debuta pe piața europeană în ultima parte a acestui an. Tot la Salonul Auto de la Frankfurt, Kia a mai lansat, de această dată în premieră mondială, cea de a patra generație a crossover-ului Sportage.

Citește și VIDEO. Dacia are transmisie automată: Cum funcționează Dacia Easy-R Transmission

 

 

Cele mai citite

Estimările privind recolta de floarea-soarelui în UE scad din nou, afectate de condițiile meteo nefavorabile

Firma de consultanță Strategie Grains a revizuit în scădere prognozele privind recolta de semințe de floarea-soarelui din Uniunea Europeană pentru acest an, pe fondul...

Antony Blinken acuză din nou China de sprijinirea războiului rus în Ucraina

Secretarul de stat american, Antony Blinken, a reiterat acuzațiile la adresa Chinei privind susținerea "mașinii de război rusești" în Ucraina, în cadrul unei întâlniri...

Platforma X a lui Elon Musk își schimbă poziția în fața Curții Supreme din Brazilia, cerând ridicarea interdicției

Într-o schimbare semnificativă de atitudine, platforma de socializare X, deținută de Elon Musk, a declarat Curții Supreme din Brazilia că a respectat ordinele de...
Ultima oră
Pe aceeași temă