17.9 C
București
vineri, 27 septembrie 2024
AcasăSpecialFOTO. Gilad Shalit eliberat. Primul autobuz cu prizonieri palestinieni eliberaţi a intrat...

FOTO. Gilad Shalit eliberat. Primul autobuz cu prizonieri palestinieni eliberaţi a intrat în Egipt

Primul autobuz cu prizonieri palestinieni a intrat în Egipt marţi dimineaţă, au declarat martori oculari de la punctul de frontieră Kerem Shalom, relatează NewsIn.

Anterior, toţi prizonierii palestinieni au fost predaţi Crucii Roşii.

Mai mult de 300 de prizonieri urmau să intre în Egipt, iar alţi 100 aşteptau să intre în teritoriul palestinian pe la punctul Beitunia, lângă Ramallah.

Soldatul israelian Gilad Shalit, ţinut prizonier în Fâşia Gaza din 2006, a fost predat Egiptului marţi dimineaţă, în schimbul a 477 de deţinuţi palestinieni aflaţi în închisorile israeliene, relatează Al Jazeera. Shalit, un sergent în vârstă de 25 de ani, va fi dus la punctul de trecere a frontierei israeliano-egiptean Kerem Shalom, de unde îşi va suna părinţii şi va fi supus unui control medical sumar.

Israelul şi Hamasul au aprobat săptămâna trecută eliberarea în două etape a 1.027 de deţinuţi, inclusiv câteva sute condamnaţi la închisoare pe viaţă pentru atacuri asupra israelienilor.

Prima tranşă – 477 de deţinuţi – sunt eliberaţi marţi. A doua etapă urmează să aibă loc tot anul acesta.

O parte dintre cei eliberaţi sunt lideri sau activişti importanţi din Hamas.

În închisorile israeliene se află circa 5.000 de palestinieni – o parte dintre ei fiind condamnaţi de infracţiuni grave, dar alţii nu au fost puşi sub acuzare.

Cele mai citite

Europa League: FCSB victorie spectaculoasă cu FC RFS 4-1

FCSB a învins echipa letonă RFS cu scorul de 4-1 (2-1), joi seara, pe Arena Naţională din Bucureşti, în prima etapă din noul format...
Ultima oră
Pe aceeași temă