17.9 C
București
vineri, 27 septembrie 2024
AcasăSpecialFOTO. Eid Al Adha: Sânge şi voie bună

FOTO. Eid Al Adha: Sânge şi voie bună

Musulmanii din întreaga lume sărbătoresc zilele acestea Eid Al Adha. Sărbătoarea marchează sfârşitul peleriajului Haj la Mecca în ziua de Waqfa.

Eidul începe cu sacrificarea unui berbec, În conformitate cu tradiţia Profetului Ibrahim, căruia Allah i-a cerut să sacrifice animalul în locul fiului său, după ce i-a testat acestuia devotamentul religios. Se pot sacrifica pe lângă berbeci, capre, oi, vaci, bivoli sau cămile.

Eid-ul începe cu rugăciunea de eid de la moschee sau din spaţii în aer liber amenajate special pt această sărbătoare(musallah). Se schimbă apoi urări de bine între musulmani, se cumpără cadouri pentru membrii familiei, se ţin adunări publice şi prânzuri. Carnea de oaie sacrificată este împărţită în trei părti egale, pentru membrii familiei,vecini şi cei nevoiaşi.

În Emiratele Arabe Unite, departamentele guvernamentale, şcolile şi universităţile se vor bucura de o saptamana intreaga de vacanta, incepand cu 5 noiembrie.

Cele mai citite

Europa League: FCSB victorie spectaculoasă cu FC RFS 4-1

FCSB a învins echipa letonă RFS cu scorul de 4-1 (2-1), joi seara, pe Arena Naţională din Bucureşti, în prima etapă din noul format...
Ultima oră
Pe aceeași temă