Arhitectura din capitala nord-coreeană Phenian este „o reinterpretare istoriei Coreei”, apreciază arhitectul Philip Meuser, conform publicaţiei Business Insider.
Piaţa Kim Il-Sung din capitala nord-coreeană este, de regulă, locul în care oamenii sunt mobilizaţi pentru manifestaţii şi locul în care se organizează parade militare. Turnul Juche trimite la ideologia comunistă din Coreea de Nord: Kim Ir-Sen a înlocuit marxismul cu juche.
În ceea ce priveşte monumentul închinat Partidului Muncii, simbolurile sale sunt secera, ciocanul şi pensula pentru scris- reprezentându-i pe muncitori, agricultori şi intelectuali. Bolta Reîntregirii prezintă două femei care sprijină o hartă a Coreei de Nord şi Coreei de Sud unite.
Hotelul Koryo este al doilea cel mai înalt hotel din Coreea de Nord, după hotelul Ryugyong (330 metri). Koryo, construit în 1985, măsoară 143 metri şi simbolizează gloria lui Kim Il Sung.
Palatul Copiilor din Mangyongdae, Phenian, a fost construit în 1989 şi aproximativ 5.000 oameni îi trec zilnic pragul. Statuia Chollima înfăţişează un cal înaripat din mitologia coreană. Monumentul a fost terminat în 1961 şi măsoară 46 metri.
Şi România are câteva clădiri comuniste comparabile cu gigantele construcţii coreene: Casa Poporului, Sala Radio sau Casa Presei.