În ultimele decenii, China a înregistrat o creștere masivă a mediului urban, precum și o migrație de la sat la oraș mai mare decât în orice altă parte a lumii.
Între sfârșitul anilor ’70 și începutul anilor 2000, peste 300 de milioane de oameni s-au mutat de la sate în orașe, mărind rata de urbanizare a Chinei de la 17,9% (1978) la 39,1% (2002) în doar 24 de ani.
Citește și: FOTO. Specii rare, aflate pe cale de DISPARIȚIE. Cum arată PISICILE despre care nici NU știai că există
Marea Britanie a avut nevoie de 120 de ani, SUA, de 80 de ani, iar Japonia, de 30 de ani pentru a realiza un lucru similar.
În 1982, 210 milioane de chinezi locuiau în zonele urbane (21% din numărul total al populației). La sfârșitul anului 2015, populația urbani a Chinei era de 771 milioane de oameni (56,1% din populație).
Mai mult decât atât, până în 2025, 70% din populația Chinei va locui în orașe.
Urbanizarea rapidă a născut, însă, un fenomen interesant în China, unde există sate în mijlocul orașelor. În trecut, acele sate se aflau la o distanță apreciabilă de orașele cu care se învecinau. Cu timpul, însă, orașele s-au extins în jurul satelor, care sunt acum înconjurate de zgârie-nori și par desprinse dintr-o altă lume.
Sutede astfel de sate existăîn mijlocul orașelor Guangzhou, Beijing sau Shenzhen, iar acestea sunt doar trei dintre posibilele exemple.
Aflați, din GALERIA FOTO de mai sus, cum arată satele gigantice din China, înconjurate de orașe cu o populație cât o jumătate din cea a României.