12.5 C
București
marți, 1 octombrie 2024
AcasăSpecialFOTO Cele mai izolate destinaţii de vacanţă din lume

FOTO Cele mai izolate destinaţii de vacanţă din lume

Aproape toate hotelurile, barurile şi restaurantele din lume sunt uşor accesibile pentru turişti, însă există câteva care par la capătul lumii. Şi chiar sunt. Multe dintre ele sunt inaccesibile dacă doreşti să te deplasezi cu maşina, iar altele necesită o bună condiţie fizică pentru a traversa zonele sălbatice cu teren accidentat care te scot la liman după mai multe ore de aventuri. Iată cele mai retrase destinaţii din lume, conform huffingtonpost.com.

1. Hotelul Arctic, Groenlanda

Aflat la o distanţă de 7 ore de zbor de Copenhaga, Hotel Arctic este situat într-un orăşel din Groenlanda unde oamenii se deplasează cu ajutorul săniilor trase de câini. Este cel mai nordic hotel din lume şi îţi oferă posibilitatea de a locui într-un iglu sau într-o cameră de hotel de unde poţi să-i priveşti pe aventurierii care au preferat căsuţele de gheaţă. Hotelul are un bar, două restaurante, un barbecue în perioada verii şi oferă tot felul de specialităţi culinare locale şi vinuri vechi din toată lumea.

2. Treehotel, Suedia

Hotelul se află la doar o oră distanţă de micul orăşel Lulea şi la 40 de mile de Cercul Polar. Treehotel este format dintr-o serie de căsuţe neobişnuite în copac. Una dintre ele, numită Mirrorcube, are faţada construită din oglinzi, astfel încât reflectă imaginea pădurii şi se confundă cu aceasta. O altă căsuţă, numită Birds Nest (Cuib de Păsări), seamănă din exterior cu un cuib de păsări contruit din crengi de copaci, în timp ce interiorul conţine o cameră şi o baie foarte moderne. Camerele hotelului sunt accesibile doar cu ajutorul unor scări retractabile.

3. Kokopelli’s Cave Bed and Breakfast, New Mexico

Kokopelli’s Cave Bed and Breakfast are un design interior foarte prietenos şi oferă o privelişte uimitoare cu munţii din împrejurimi. Singurul drum care duce acolo este o cărare îngustă şi abruptă, însă proprietarii afirmă că hotelul este dotat cu apă caldă şi cu tot ce este necesar pentru o vacanţă cât mai plăcută.

4. The Rock Restaurant, Zanzibar, Tanzania

Restaurantul cu doar 14 mese se află foarte aproape de coasta Zanzibarului, pe o mică insulă din Oceanul Indian. Toate mesele sunt poziţionate lângă ocean, iar pământul nu face parte din peisaj.

5. Hanul din Whitefell, Lancashire, Anglia

Site-ul hotelului oferă o mulţime de indicaţii pentru ca turiştii să nu se rătăcească. Hanul are un farmec aparte datorită amenajării rustice şi specifice Angliei şi a fost deschis pentru prima dată în secolul 14. Principala atracţie este reprezentată de mâncărurile şi băuturile extrem de gustoase şi de sufrageria-separeu aflată pe maul unui râu.

6. Restaurantul fără nume, China

S-a scris foarte mult despre acest restaurant, însă nu se ştie cu siguranţă dacă există cu adevărat. Se spune că oferă un prânz gratuit tuturor celor care se obosesc să urce până acolo, de aceea se presupune că totul nu este decât o glumă. Însă povestirile unor călători care spun că au ajuns acolo cu un tramvai deasupra unui canion şi pe o potecă montană izolată şi dificilă îi determină pe aventurieri să rişte şi să pornească la drum.

7. Hotelul Barentsburg, Svalbard, Rusia

Svalbard este un arhipelag situat între Oceanul Arctic, Marea Barents, Marea Groenlandei şi Marea Norvegiei. Barentsburg este ultima insulă rusească locuită din arhipelag. Nu există nici o şosea care duce până acolo, iar călătoria durează două zile. Însă merită efortul dacă doreşti să petreci o vacanţă în stil rusesc, cu mâncare specifică, şampanie şi multă vodcă.

8. Furneaux Lodge, Noua Zeelandă

Oricine s-a săturat de aglomeraţie şi vrea să privească oceanul în linişte, poate alege să-şi petreacă timpul la Furneaux Lodge. Accesul se face doar cu feribotul, iar vizitatorii pot admira vegetaţia luxuriantă pe de o parte şi oceanul de cealaltă parte.

9. Barul irlandez, Namche Bazaar, Nepal

Între Kathmandu şi baza principală de campare de la Muntele Everest se află un fief al naturii care adăposteşte bazarul Namche şi singurul său bar. Locul este ales cu preponderenţă de către alpiniştii dornici să escaladeze Eeverestul. Barul este locul ideal pentru a asculta adevăratele poveşti de munte şi pentru a petrece alături de unii dintre cei mai mari aventurieri pe care i-ai putea cunoaşte vreodată.

10. The Old Forge, Scoţia

Pub-ul apare în fiecare an în topul celor mai bune puburi din Scoţia şi este considerat ca fiind cel mai retras pub din Marea Britanie. Poţi ajunge acolo cu feribotul local, cu barca proprie, cu un caiac sau pe jos, pe un traseu prin mijlocul naturii, însă trebuie să fii sigur că nici o şosea nu te va conduce la unul dintre motivele de mândrie ale Scoţiei. Este locul perfect pentru o seară scoţiană de excepţie. Şi pentru că proprietarii sunt siguri că n-o să vrei să pleci prea curând, au pregătit câteva locuinţe luxoase în apropiere.

Cele mai citite

Armata libaneză își repoziționează trupele în sudul țării

Armata libaneză îşi repoziţionează trupele în sudul ţării, a declarat pentru AFP un responsabil militar libanez, într-un moment în care Israelul a stabilit o...

Nicușor Dan recunoaște că „am fost relativ relaxaţi” în fața ciclonului din weekend

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat, luni seară, că ”am fost relativ relaxaţi” când a venit ciclonul în weekend, deoarece sistemul de...

Opt copii din Fâșia Gaza vor fi tratați în România

Opt copii din Fâşia Gaza, împreună cu familiile lor, au ajuns în România, şi vor fi trataţi în unităţi medicale de specialitate, iar familiile...
Ultima oră
Pe aceeași temă