Dacă există oameni care aleg să trăiască într-un loc calm, lipsit de intemperii, precum sudul Spaniei, există şi oameni care vânează fenomenele meteorologice extreme, pentru a le fotografia sau, pur si simplu, pentru a simţi adrenalina teribilă, declanşată de natura dezlănţuită.
Care sunt destinaţiile cele mai căutate de către vânătorii de furtuni, conform bbc.com?
Marile Câmpii americane
Tornadele, uraganele şi „diavolii de praf” sunt termenii folosiţi pentru a denumi coloanele ucigătoare de aer de pe cuprinsul Marilor Câmpii americane. Peste 500 de oameni au fost ucişi anul acesta de către tornade în SUA. Anul 2011 este cel mai devastator an, din acest punct de vedere, din 1953 şi până în prezent.
Tampa Bay, Florida
Capitalul de fulgere din SUA pare că s-a strâns în Tampa Bay, şi nu este străin de tornadele marine şi de uragane. Deşi acest stat american este un adevărat paradis pentru iubitorii de furtuni, acestea nu durează decât câteva ore. Prin urmare, este posibil ca o zi să înceapă într-un mod devastator, iar apusul soarelui să readucă romantismul în sufletele privitorilor.
Lausanne, Elveţia
Vânturile sinistre care biciuiesc Alpii elveţieni, cerul capricios şi norii negri au reprezentat sursa de inspiraţie pentru crearea personajului Frankenstein, de către Mary Shelley, în luna iunie a anului 1816. Etajul 6 al Beau Rivage Palace oferă imagini dramatice cu grindină, ploi torenţiale, tunete şi fulgere.
Bangkok, Thailanda
Unii turişti îşi planifică excursiile pentru a fi martorii potopului din sezonul musonic. Aici aţi putea face cunoştinţă cu cele mai torenţiale ploi din lume. Pentru o privelişte de neuitat, turişii se urcă în turnurile gemene Anantara Sathorn.
Islanda
Pe timpul nopţii, aurora boreală oferă o imagine incredibilă. Mulţi turişti vânează gheizere şi vulcani, în timp ce alţii călătoresc în Islanda pentru a fi martorii dezlănţuirii naturii. Orice furtună pare că atinge cote paroxistice datorită reliefului unic şi izolării majorităţii regiunilor islandeze.