24 C
București
miercuri, 3 iulie 2024
AcasăSpecialFOTO Cele mai bogate femei din lume: Din primele zece, şase sunt...

FOTO Cele mai bogate femei din lume: Din primele zece, şase sunt din SUA

Doamnele reprezintă doar 10% din numărul total al celor mai bogaţi oameni din lume prezenţi în Topul Forbes. Astfel, în 2014, din circa 1.650 de miliardari, revista a numărat printre aceştia numai 172 de femei. Cu un an în urmă, Forbes a identificat 138 de miliardare.

Christy Walton (SUA) este considerată cea mai bogată femeie din lume. Conform revistei Forbes această are o avere estimată a 36,7 miliarde de dolari, moştenită după moartea soţului său, John Walton. Acesta a fost unul din fiii lui Sam Walton, fondatorul lanţului de magazine Wal-Mart. John Walton a investit în compania First Solar, Inc., producătoare de panouri fotovoltaice.

A doua poziţie este ocupată de Liliane Bettencourt (Franţa), proprietara companiei L’Oreal, averea estimată a acesteia ridicându-se la 34,5 miliarde de dolari. Bettencourt nu mai este implicată în conducea companiei.

Alice Walton (SUA) este a treia cea mai bogată femeie din lume, averea acesteia atingând 34,3 miliarde de dolari. Este fiica fondatorului Wal-Mart şi cea mai generoasă din familie, donând, în 2012, două milioane de dolari pentru sistemul de învăţământ.

Al patrulea loc este deţinut de Jacqueline Badger Mars (SUA), cu o avere de 20 de miliarde de dolari. Banii au fost moşteniţi, fiind vorba despre a treia generaţie a familiei Mars, care deţine cea mai mare firmă producătoare de bomboane la nivel mondial.

Gina Rinehart (Australia) ocupă a cincea poziţie în Topul Forbes, averea acesteia fiind estimată la 17,7 miliarde de dolari. Banii au fost câştigaţi de tătăl său din proiecte miniere (fier şi cărbune) dezvoltate în vestul şi nordul Australiei.

Germania a intrat în acest clasament prin Susanne Klatten, care se plasează pe al şaselea loc şi care deţine, alături de familie, circa 50% din compania BMW. Klatten are o avere de 17,4 miliarde de dolari şi este acţionară şi la firma Altana, companie ce activează în industria chimică.

Abigail Johnson (SUA) este a şaptea cea mai bogată femeie din lume, averea sa atingând 17,3 miliarde de dolari. Ea este preşedintele Fidelity Financial Services şi a moştenit banii de la tatăl său, Edward “Ned” Johnson. Fidelity este a doua cea mai mare companiei de servicii financiare din SUA.

Locul opt este ocupat de Anne Cox Chambers (SUA), care are o avere de 15,5 miliarde de dolari. Chambers este acţionarul majoritar al conglomeratului media Cox Enterprises, moştenit de la tatăl său, James M. Cox.

Laurene Powell Jobs (SUA) se plasează pe poziţia a noua, averea acesteia fiind de 14 miliarde de dolari. Ea este cel mai mare investitor privat în The Walt Disney Company. O parte din bani au fost moşteniţi de la soţul său, Steve Job.

A doua reprezentantă a Germaniei în Topul Forbes este Johanna Quandt. Aceasta ocupă a zecea poziţie, cu o avere de 12,8 miliarde de dolari. Johanna Quandt este cea de-a treia soţie a lui Herbert Quandt, care a salvat compania BMW de la faliment. Ea deţine circa 50% din acţiunile producătorului de maşini, alături de fiul său, Stefan, şi fiica sa, Susanne.

Cele mai citite

Ce partide sunt în topul preferințelor votanților pentru alegerile parlamentare din anul 2024 pe scena politică din România?

La sfârșitul acestui an, mergem să ne votăm parlamentarii. Românii hotărâți să își exercite dreptul la vot sunt în procent de 64%, potrivit ultimului...

Data alegerilor prezidențiale, încă incertă. Coaliția se reunește joi în ședință pe tema calendarului alegerilor prezidențiale și parlamentare

După două zile de dezbateri cu partidele parlamentare, premierul Marcel Ciolacu a anunțat că în ședința de joi a coaliției se vor prezenta variantele...

Până în septembrie, restricții de coșmar în București, cu trafic sufocant

METROREX anunță restricții de circulație, programate să intre în vigoare de pe 6 iulie până pe 7 septembrie. Măsura restricționării traficului este impusă de...
Ultima oră
Pe aceeași temă