21.8 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSpecialFOTO: Armele incredibile pe care le au doar americanii. Vezi cum arată...

FOTO: Armele incredibile pe care le au doar americanii. Vezi cum arată şi ce pot să facă!

Sovieticii au testat prima bombă atomică în 1949, iar China va construi, în curând, primul bombardier invizibil pe radar. Cu toate acestea, armata SUA este echipată, în continuare, cu o serie de arme unice în lume.

Unele dintre ele au fost îmbunătăţite în ultimii ani iar altele sunt produse, încă, în forma lor iniţială datorită eficienţei dovedite pe câmpul de luptă, relatează businessinsider.com.

XM25 IAWS (Individual Airburst Weapon System)

Este fabricată de Heckler&Koch şi av fi folosită începând cu 2014.

Arma poate arunca o grenadă de 25 de mm la 500 de metri distanţă. Distanţa până la ţintă este transmisă în dispozitivul software care echipează grenada de ultimă generaţie. Când grenada este trimisă spre ţintă, ea are o anumită mişcare de rotaţie care îi permite să măsoare distanţa în funcţie de numărul rotaţiilor efectuate în aer. Detonarea poate fi programată manual cu o marjă de eroare de până la 10 metri pentru a lovi inamicii în interiorul buncărelor sau dincolo de bariere.

MQ9 Reaper Drone

Fabricată de General Atomics Aeronautical Systems (GA-ASI) şi folosită începând cu anul 2001.

Drona este folosită pentru misiuni de spionaj şi recunoaştere şi este un aparat de zbor fără pilot care poate urca până la aproape 16 km înălţime, poate transporta peste 225 de kg de bombe aer-sol sau aer-aer. În martie 2011, personalul flotei de drone era mai numeros decât în cazul oricărei alte arme.

Puşca de Asalt AA12 Atchisson

Fabricată de Maxwell Atchisson şi folosită din 2005.

Mitraliera poate trage cu 12 gloanţe pe secundă. Reculul este de 10 ori mai mic decât cel al unei mitraliere obişnuite şi poate fi folosită cu o singură mână. În plus, militarii o pot folosi şi pentru a trage cu grenade cu fragmentare până la o distanţă de 175 de metri.

„Mantaua” ADAPTIV Invisibility care face tancurile să dispară

Este fabricată de BAE Systems şi va fi folosită începând cu 2013.

Fabricat şi patentat în Suedia, dispozitivul interferează cu frecvenţele infra-roşii. „Mantaua” are capacitatea de a integra tancul în mediul înconjurător sau de a-l face să pară altceva. De exemplu, un tanc poate semăna cu o maşină.

Mitraliera PHASR

Fabricată de Departamentul Apărării al SUA şi folosită din 2007.

Mitraliera este dotată cu o rază laser capabilă să orbească şi să dezorienteze pe oricine intră în raza ei. Armele care cauzează orbirea au fost interzise prin Protocolul ONU din 1995, PHASR cauzează orbirea temporară şi iese, astfel, din sfera de interdicţie.

Taser Shockwave

Fabricat de TASER şi folosit din 2008.

Modelul Taser poate electrocuta mulţimea aflată la peste 7 metri distanţă. Dispozitivul poate crea o adevărată barieră electrică şi poate fi montat pe orice vehicul.

The Black Knight

Fabricat de BAE Systems şi folosit din 2008.

Black Knight este combinaţia perfectă dintre un tanc controlat de la distanţă şi un adevărat pivot pentru misiunile prea riscante pentru vehiculele cu achipaj uman. Este dotat cu un tun de 300 de mm, o mitralieră şi un motor de 300 de CP. Vehiculul este echipat şi cu un software de navigaţie autonomă care nu necesită un input din partea unei surse externe.

The Active Denial System

Fabricat de Raytheon şi folosit din 2008.

Dispozitivul reprezintă o combinaţie de matrice radar şi cuptor cu microunde. ADS trage cu un val de unde electromagnetice care sunt absorbite imediat de stratul superior al pielii. Reacţia inamicilor este atât de puternică, încât îşi abandonează armele şi fac tot posibilul să scape din raza de „prăjire” a dispozitivului.

The Laser Avenger

Fabricat de Boeing şi folosit din 2009.

Este invizibil pentru ochi, însă de 20 de ori mai fierbinte decât o plită electrică şi poate topi cu uşurinţă blingajele tancurilor.Avenger a fost proiectat pentru a detona dispozitivele explozive improvizate care produc mai multe daune armatei SUA decât orice altă armă.

Robotul MAARS

Fabricat de QinetiQ-QQ şi folosit din 2009.

Poate fi controlat de la distanţă, iar rolul lui este cel de a planta bombe. Poate fi echipat cu o mitralieră şi cu un aruncător de grenade de 40 de mm sau cu arme laser, aruncătoare de bombe fumigene sau lacrimogene.

Arma cu lunetă XM2010 îmbunătăţită

Fabricată de Remington şi folosită din 2011.

Arma este o îmbunătăţire a puştii M24 şi a fost proiectată pentru a face faţă în confruntările de la distanţă, de la mare altitudine, precum sunt cele din Afganistan. Gloanţele au mai mult praf de puşcă, iar arma este dotată cu amortizor de zgomot, amortizor de sunet şi cu un manşon termic care o face invizibilă pentru detectoarele de căldură.

Cele mai citite

Alerte meteo de ploi torențiale și vânt puternic în mai multe regiuni ale țării, începând de sâmbătă

Meteorologii au emis avertizări de ploi abundente și torențiale pentru nordul și estul Olteniei, cea mai mare parte a Munteniei, precum și Carpații Meridionali...

Donald Trump amenință să acționeze Google în instanță, acuzând favorizarea candidatei democrate Kamala Harris

Fostul președinte american Donald Trump a avertizat că, dacă va ajunge din nou la Casa Albă, va da în judecată Google, acuzând gigantul tehnologic...

Vremea se răcește semnificativ și devine instabilă în Capitală: Averse torențiale și descărcări electrice

Potrivit prognozei speciale emise de Administrația Națională de Meteorologie (ANM), vremea în Capitală se va schimba radical în ziua de duminică. Se așteaptă o...
Ultima oră
Pe aceeași temă