UPDATE: Potrivit DIICOT, în perioada mai-septembrie a acestui an, persoane din cadrul U Cluj au acţionat în scopul obţinerii unor beneficii financiare substanţiale prin transferarea, cu titlu gratuit, a unui număr de 15 jucători de fotbal către Petrolul Ploieşti.
_ _ _ _
Mai multe percheziţii au loc, miercuri, la Universitatea Cluj şi Petrolul Ploieşti pentru delapidare de fonduri.
Mai exact, procurorii anchetează modul în care s-au efectuat mai multe transferuri de la U Cluj la Petrolul Ploieşti, în urma cărora statul a fost păgubit prin neplata taxelor aferente.
În acest dosar, DIICOT a obţinut autorizaţie de percheziţie de la instanţa clujeană şi s-a început urmărirea penală pentru constituire de grup infracţional organizat şi delapidare cu consecinţe deosebit de grave.
Potrivit primelor informaţii, prejudiciul depăşeşte 11 milioane de euro.
„Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Cluj au dispus începerea urmăririi penale „in rem”, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de iniţiere/constituire a unui grup infracţional organizat şi delapidare cu consecinţe deosebit de grave, prev.de art.7 al.1 şi 3 din Legea nr. 39/2003 şi art.215 ¹ al.1, 2 C.p. (…)
Transferul cu titlu gratuit a unor jucători cotaţi pe piaţă cu o valoare ridicată, estimată la aproximativ 11 milioane de euro, şi care au generat cheltuieli încă de la momentul achiziţiei, în contextul unei situaţii financiare deficitare a clubului, este de natură să genereze suspiciuni cu privire la realitatea contractelor de transfer încheiate”,, se arată într-un comunicat al DIICOT.
Procurorii DIICOT au efectuat percheziţii în municipiile Cluj-Napoca şi Ploieşti la sediile sociale ale celor două cluburi sportive, în vederea ridicării de documente şi alte mijloace de probă.