13 C
București
marți, 1 octombrie 2024
AcasăSpecialFostul şef al Secţiei Gărzii Financiare Bucureşti, anchetat de inspectorii Agenţiei Naţionale...

Fostul şef al Secţiei Gărzii Financiare Bucureşti, anchetat de inspectorii Agenţiei Naţionale de Integritate

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a constatat că fostul director coordonator al Secţiei Gărzii Financiare Bucureşti, Constantin Stelică, nu poate justifica peste trei milioane de lei şi solicită Comisiei de Cercetare de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti să facă un control privind averea dobândită şi veniturile realizate de el, relatează Mediafax.

Constantin Stelică (fost Constantin Barna) a fost consilier general în cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti în perioada 2004 – 2008, iar din 2008 şi până în prezent este consilier local la Consiliul Local Otopeni, în perioada 2009-2011 ocupând şi funcţia de comisar şef, director coordonator al Secţiei Gărzii Financiare Bucureşti, se arată într-un comunicat de presă de luni al Agenţiei Naţionale de Integritate.

În urma evaluărilor începute în 16 noiembrie 2010, inspectorii de integritate au constatat o diferenţă semnificativă, de 3.111.257,1 lei (aproximativ 740.776 de euro), între averea dobândită şi veniturile realizate de Constantin Stelică, în timpul exercitării funcţiilor de consilier general în cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti, de consilier local în Otopeni şi de director coordonator al Secţiei Gărzii Financiare Bucureşti.

Veniturile totale obţinute de Constantin Stelică în timpul în care a ocupat, succesiv, cele trei funcţii au fost de 315.583 de lei. Averea deţinută de Constanantin Stelică, „şi pentru care au fost identificate părţi de natură nejustificată”, este de 3.426.840,1 de lei, conform datelor înscrise în evidenţele fiscale, potrivit ANI.

Agenţia a dispus constatarea stării de incompatibilitate în cazul lui Constantin Stelică.

Constantin Stelică a fost demis din funcţia de director coordonator al Secţiei Gărzii Financiare Bucureşti săptămâna trecută, de către preşedintele ANAF, Sorin Blejnar, potrivit reprezentanţilor Gărzii Financiare Bucureşti, citaţi de Mediafax.

Cele mai citite

CS Rapid București câștigă în premieră Supercupa României la volei masculin

CS Rapid București a obținut prima Supercupă din istoria voleiului masculin giuleștean, învingând campioana Corona Brașov cu scorul de 3-1 într-o partidă disputată la...

Andrea Capone, fost fotbalist al lui Cagliari, a murit la 43 de ani

Italia este în doliu după decesul subit al fostului fotbalist Andrea Capone, care s-a stins din viață la doar 43 de ani, în urma...

Weekend excelent pentru români! Sorescu a marcat primul său gol din acest sezon în Turcia

Deian Sorescu a reușit primul său gol în Superliga Turciei pentru Gaziantep. Deian Sorescu (27 de ani) a marcat primul său gol din acest sezon...
Ultima oră
Pe aceeași temă