18.9 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSpecialFostul şef al Agenţiei Naţionale de Ocupare a Forţei de Muncă, incompatibil

Fostul şef al Agenţiei Naţionale de Ocupare a Forţei de Muncă, incompatibil

Fostul preşedinte al Agenţiei Agenţiei Naţionale de Ocupare a Forţei de Muncă, Silviu Bian, s-a aflat în incompatibilitate, conform unui comunicat al Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI).

În perioada 10 ianuarie 2009 – 17 octombrie 2011, Bian a deţinut simultan cu funcţia publică şi funcţia de cenzor la mai multe societăţi comerciale.

În 9 noiembrie 2011, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie l-au trimis în judecată pe Silviu Bian, pentru luare de mită, în formă continuată. Alături de el au fost deferiţi justiţiei Cristache Ristea, fost director executiv al Centrului de Formare Profesională a Personalului ANOFM, şi Alexandra Maria Ţichindelean, fost director al Organismului Intermediar pentru Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane din cadrul ANOFM.

Potrivit procurorilor anticorupţie, în perioada decembrie 2010 – octombrie 2011, Silviu Bian, în calitate de preşedinte al Agenţiei Naţionale de Ocupare a Forţei de Muncă şi al Consiliului de administraţie din cadrul ANOFM, ar fi primit peste 270.000 de euro de la opt angajaţi, în cadrul a două proiecte destinate dezvoltării resurselor umane, finanţate din fonduri europene, pentru a vira 25 la sută din costul acestora, reprezentând cofinanţarea din fonduri proprii, alocate din bugetul asigurărilor pentru şomaj.

În 23 mai 2012, Tribunalul Bucureşti l-a condamnat pe Silviu Bian la nouă ani de închisoare cu executare. Decizia a fost contestată la Curtea de Apel Bucureşti, care în 7 iunie 2013 i-a redus pedeapsa lui Silviu Bian de la nouă la şase ani de închisoare cu executare.

Dosarul se judecă în recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, care a stabilit următorul termen la 25 martie.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă