20.8 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSpecialFostul preşedinte pakistanez Pervez Musharraf, eliberat pe cauţiune

Fostul preşedinte pakistanez Pervez Musharraf, eliberat pe cauţiune

Justiţia pakistaneză l-a eliberat, miercuri, pe cauţiune, pe fostul preşedinte Pervez Musharraf, aflat în arest la domiciliu de mai multe luni.

„Curtea Supremă l-a eliberat pe cauţiune pe fostul preşedinte Musharraf în dosarul fostului lider rebel Akbar Bugti”, au anunţat avocaţii acestuia din urmă într-un comunicat remis AFP.

Musharraf, în vârstă de 70 de ani, a fost plasat în arest la domiciliu în vila sa de la Chak Shahzad, la periferia capitalei Islamabad, protejată, din cauza ameninţărilor care apasă asupra sa, de aproximativ 300 de poliţişti, militari şi membri ai forţelor speciale, transmite Mediafax.

”Generalul Musharraf” a fost luat în colimator de justiţie pentru asasinarea, în decembrie 2007, a adversarei sale Benazir Bhutto, impunerea stării de urgenţă în acelaşi an şi uciderea, cu un an înainte, a lui Akbar Bugti, un lider rebel din provicina Balucistan (sud-vest).

Fostul preşedinte pakistanez a fost eliberat deja pe cauţiune în primele două dosare.

Poliţia pakistaneză l-a acuzat recent într-un al patrulea dosar, şi anume pentru rolul pe care l-ar fi avut în operaţiunea sângeroasă lansată de armată împotriva Moscheii Roşii din Islamabad, în 2007, atunci când mai mulţi islamişti au cerut instaurarea sharia (legea islamică) şi înlăturarea de la putere a Guvernului militar.

Cele mai citite

Lecția fiordurilor pentru drumurile din România

Norvegia a găsit soluția pentru reducerea accidentelor rutiere O analiză a proinfrastructura.ro arată că, între Oslo și Bergen, primele două orașe ale Norvegiei, există un...

Nevada va implementa un sistem de inteligență artificială pentru evaluarea solicitărilor de ajutor de șomaj

Oficialii din statul american Nevada au anunțat planurile de a introduce un sistem de inteligență artificială (A.I.) pentru a evalua cererile de ajutor de...

Valea Oltului, închisă din nou în reprize

Tronsoanele vizate sunt între Râmnicu Vâlcea și Sibiu, pe DN7 Trei tronsoane vor fi afectate de lucrări de stabilizare a versanților și de îndepărtare a...
Ultima oră
Pe aceeași temă