13.9 C
București
sâmbătă, 21 septembrie 2024
AcasăSpecialFostul presedinte al CJ Tulcea, urmarit penal

Fostul presedinte al CJ Tulcea, urmarit penal

Procurorii tulceni i-au pus sub urmarire penala pe Trifon Belacurencu, fost presedinte al Consiliului Judetean Tulcea si pe Zaharia Fatu, director al Directiei Juridice a CJ Tulcea, pentru abuz in serviciu. Faptele de care sunt acuzati Belacurencu si Fatu s-au produs in urma cu patru ani. Cei doi sefi ai CJ Tulcea sunt acuzati de patronii unei firme din Craiova ca ar fi reziliat abuziv un contract de concesionare a unor terenuri piscicole din zona Rusca. In urma cercetarilor efectuate, procurorii au retinut ca Belacurencu si Fatu au anulat ilegal contractul de concesionare a 257 ha de helestee detinut de firma Locip Craiova si au inchiriat, fara licitatie, respectiva amenajare piscicola firmei Piscicola Tulcea.

 

Motivul rezilierii contractului invocat de cei doi sefiai CJ Tulcea a fost privatizarea S.C. Piscicola Tulcea, careia au hotarat sa-i predea, fara licitatie, intreaga amenajare piscicola Rusca, cu aproape 3.000 ha. Procurorii sustin ca privatizarea unei firme nu este motiv legal de reziliere a unui contract de concesionare a unui bun public incheiat in urma unei licitatii publice.
Trifon Belacurencu, care este presedinte al PSD Tulcea, considera punerea sa sub urmarire penala, in pragul campaniei electorale, o sicanare din partea adversarilor politici locali, dar refuza sa-i nominalizeze pe politicienii locali care ar fi initiat aceasta actiune.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă