3.2 C
București
joi, 12 decembrie 2024
AcasăSpecialFostii securisti, angajati de Guvernul FSN pentru "activitati speciale"

Fostii securisti, angajati de Guvernul FSN pentru „activitati speciale”

– Revolutia din decembrie 1989 si Mineriada din 13-15 iunie 1990 au cel putin un numitor comun in materie de „resurse umane” si „forte speciale”, utilizate de regimul FSN-Iliescu – Numitorul comun nu este altcineva decat SECURITATEA regimului comunist Securistii si-au oferit serviciile Frontului Salvarii Nationale (FSN-ul construit de Ion Iliescu) contra imunitatii penale, in cazul unor posibile procese ale comunismului Reciclarea fostilor ofiteri de Securitate a fost opera viceprim-ministrului FSN, Gelu Voican Voiculescu, numit de Iliescu drept sef al noului Serviciu de Securitate – Documentul reprodus mai jos, emanat de Guvernul FSN, releva modul in care Ion Iliescu s-a folosit de securisti pentru a obtine puterea in timpul revolutiei si pentru a mentine puterea dupa 1990 Targul a functionat perfect, consecintele se vad si astazi

In calitate de viceprim-ministru al guvernului FSN, Gelu Voican Voiculescu a emis o adresa secreta, in ziua de 21 ianuarie 1990, cu numarul de inregistrare „95” la cabinetul sau „revolutionar”. Destinatarul era tocmai Ion Iliescu, presedintele Consiliului FSN, omul politic „emanat spontan” in Decembrie 1989. Iliescu l-a uns pe Voican ca sef peste institutia Securitatii ceausiste.
Presedintele CFSN, Ion Iliescu, a primit adresa secreta de la guvernul pe care tot el l-a nasit. Adresa a fost vizata si parafata de CFSN, prin semnatura lui Ion Iliescu. Acesta este actul de nastere al noii „Securitati FSN”, transformata – dupa evenimentele de la Tg. Mures – in „SRI”. Este un document istoric, dar si unul judiciar, care va da mult de lucru generalului magistrat dr. Dan Voinea, procurorul militar care a redeschis dosarele Revolutiei si ale Mineriadei din 13-15 iunie 1990.

Cei trei colonei „eterni”

Documentul (vezi facsimilul de mai sus) este structurat in trei fraze. Fiecare fraza contine date si informatii extraordinare, care merita atentia procurorilor lui Dan Voinea. Documentul poate deschide istoricilor si politologilor noi directii de cercetare si interpretare a fenomenului „FSN-Iliescu-Revolutie-Mineriade-Securitate”.
Fraza intai are urmatorul continut:
„Domnul Ion Iliescu, Presedintele CFSN. Va rog sa dispuneti ca MApN sa asigure detasarea pe timp nelimitat, la dispozitia guvernului, a col. Baiu Ion, col. Florescu Mugurel si col. Tache Viorel, aflati, in prezent, in activitate la cabinetul meu – fiind in evidenta UM 02418 Bucuresti, incepand cu 31.12.1989”.
N.R. Sintagma „timp nelimitat” indica faptul ca fostii securisti (nu numai cei din unitatea de elita mai sus citata) au fost reactivati de FSN-Iliescu pentru o perioada nedeterminata (folosind terminologia codului muncii). Nici Virgil Magureanu, nici Costin Georgescu, si nici actualul sef al SRI, Radu Timofte, nu au anulat acest ordin secret de activare a fostilor securisti. Nasterea SRI din fosta Securitate este, de fapt, un fenomen de osmoza, conceput de Voican si aprobat de Iliescu. Asa a putut fi posibila folosirea informationala si operativa a fostilor securisti, imediat dupa 22 decembrie 1989 (cand s-au produs cele mai multe victime ale Revolutiei) si in perioada ianuarie-iunie 1990, cand s-au regizat mai multe mineriade pentru a se infrange protestatarii anticomunisti din Piata Universitatii si Piata Victoriei. Ei scandau „FSN=KGB” si „FSN, du-te in URSS!”.

„Regizorii 0215”

Cine sunt „coloneii” atat de pretuiti de viceprim-ministrul FSN?
– Baiu si Florescu au asigurat organizarea si desfasurarea procesului sotilor Ceausescu, dar si executia cuplului dictatorial. Col. Baiu a fost si cel care a filmat toata drama cuplului dictatorial (proces si executie) si a facilitat vanzarea inregistrarii video in Franta.
– Col. Mugurel Florescu avansat rapid, dupa 1990, la gradul de general-maior; a ajuns seful Sectiei Parchetelor Militare din Parchetul General. Sub regimul FDSN-PDSR (1992-1993), Florescu a ajuns procuror-general adjunct al Romaniei. Din aceste posturi extrem de importante a reusit sa blocheze orice actiune a victimelor Revolutiei si ale mineriadelor, care solicitau aflarea adevarului si pedepsirea celor care au ucis oameni nevinovati in Decembrie 1989 si la 13-15 iunie 1990.
– Col. Tache Viorel a fost numit adjunct al sefului Directiei de Informatii a MI (este vorba despre rau-famatul serviciu 0215, poreclit de societatea civila „doi s-un sfert”). Seful Directiei era atunci colonelul Florin Calapod, acuzat de societatea civila si mass-media acelor ani ca a organizat si a condus actiunile de diversiune propagandistica si de provocare din Piata Universitatii. Scopul era compromiterea tinerilor care strigau, zi si noapte, „Jos comunismul” si „Jos Iliescu”. Tot societatea civila, prin diverse ONG-uri, i-a acuzat pe Tache si pe Calapod ca ar fi organizat incendierea unor incaperi din sediul Politiei Capitalei in ziua de 13 iunie 1990. Actiunea, perfect regizata de SRI si „0215-MI”, a permis regimului Iliescu sa aduca minerii in Capitala pentru a „curata” Piata Universitatii de „elementele destabilizatoare, de legionari, de fascisti”. Tandemul Tache-Calapod are pe constiinta si dirijarea unor grupuri de mineri „amalgamati” cu MI-sti si SRI-sti (fosti securisti reactivati) la domiciliile unor politicieni din Opozitie si la sedii de partide si de ziare. Surse postdecembriste l-au indicat pe Tache ca fost ofiter al Securitatii Municipiului Bucuresti.

„Ei au indeplinit ordinele dumneavoastra”

Fraza a doua contine informatii exceptionale, referitoare la implicarea fostei Securitati in timpul Revolutiei din decembrie 1989:
„Acesti ofiteri au indeplinit, impreuna cu mine, ordinele dvs. si alte insarcinari de importanta deosebita, care au fost hotaratoare pentru revolutie. Totodata, ei pot alcatui nucleul unui viitor sector special si util guvernului”.
N.R. Avem in fata date oficiale, care permit procurorilor lui Dan Voinea sa identifice toate structurile securisto-comuniste, absorbite de FSN si utilizate, apoi, de guvernul FSN-Iliescu in mineriade si provocari de tot felul. Ultima propozitie ne dezvaluie ca regimul Iliescu a utilizat, dupa 1990, forte speciale (informative, operative) care au fost in subordinea directa a Guvernului.

„Activitati speciale, coordonate si urmarite”

Fraza a treia se termina cu o propozitie care-l implica, in aceasta abominabila afacere politica, si pe fostul prim-ministru Petre Roman:
„Mentionez ca, in baza Notei privind masuri si propuneri, aprobata de dvs. si de domnul prim-ministru Petre Roman, la 15.01.1990 – pe care am transmis-o in copie autoritatilor interesate – acesti consilieri-ofiteri au de indeplinit coordonarea si urmarirea unor activitati speciale”.
N.R. Ce insemna atunci, in ianuarie 1990, pentru Voican Voiculescu si pentru Guvernul FSN „activitati speciale” de indeplinit de coordonat si de urmarit? Fosta Securitate batuse palma cu regimul Iliescu si se angajase sa execute ordinul de lichidare a Opozitiei, a partidelor istorice (PNTCD, PNL, PSD Titel Petrescu). Voican mai dezvaluie in acel document ca respectivii ofiteri „au indeplinit ordinele dumneavoastra (…), care au fost hotaratoare pentru revolutie”.

Cele mai citite

Horațiu Potra deținea ilegal trei pistoale. Călin Georgescu crede că totul e un „plan malefic” pentru a fi arestat

Apar noi detalii în dosarul în care mercenarul Horaţiu Potra este acuzat că plănuia proteste violente în Bucureşti. Fostul luptător din Legiunea Străină nu...

Liga Campionilor: Borussia Dortmund-FC Barcelona 2-3/Juventus Torino-Manchester City 2-0

FC Barcelona a învins-o pe Borussia Dortmund cu scorul de 3-2, miercuri seara, în deplasare, într-un meci din etapa a şasea a Ligii Campionilor...

Christopher Wray, directorul FBI, va demisiona înainte de învestirea lui Trump din 20 ianuarie

Christopher Wray, directorul poliţiei federale americane (FBI), pe care Donald Trump doreşte să-l înlocuiască cu un loial, a anunţat miercuri că va demisiona în...
Ultima oră
Pe aceeași temă