-0.2 C
București
luni, 18 noiembrie 2024
AcasăSpecialFostă şefă la Protecţia Consumatorului, acuzată de luare de mită

Fostă şefă la Protecţia Consumatorului, acuzată de luare de mită

O fostă şefă a Comisariatului pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Galaţi a fost trimisă în judecată de procurorii DNA, fiind acuzată de luare de mită şi instigare la abuz în serviciu. 

Potrivit rechizitoriului DNA, pe data de 19 februarie 2011, Viorica Colgiu, pe atunci comisar-şef al CJPC Galaţi, i-a solicitat unei persoane cu funcţie de conducere din cadrul Direcţiei Sanitare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Galaţi să dispună ca funcţionarii publici din subordinea sa să oprească controlul pe care îl efectuau la punctul de lucru al SC Colviraz SRL Galaţi, societate comercială administrată de soţul inculpatei. 

Ca urmare, SC Colviraz SRL nu a mai fost sancţionată contravenţional pentru mai multe nereguli constatate de inspectorii DSVSA, respectiv comercializarea de produse alimentare fără a avea aviz din partea DSVSA. Astfel, firma soţului şefei de la Protecţia Consumatorului a fost absolvită de plata unei amenzi în cuantum de minimum 85.000 lei. 

„De asemenea, în cursul anilor 2010-2011, inculpata Colgiu Viorica, comisar-şef al CJPC Galaţi, deşi avea ca atribuţii de serviciu verificarea activităţii SC Colviraz SRL, a administrat această societate comercială în baza unei procuri autentificate”, se mai spune în rechizitoriu.

Procurorii DNA au mai reţinut în sarcina fostei şefe a CJPC Galaţi că în mai 2011 a pretins şi primit de la reprezentantul unei societăţi comerciale produse alimentare în valoare de aproximativ 170 lei pentru a favoriza interesele firmei respective. DGFP Galaţi s-a constituit parte civilă în proces pentru recuperarea a 85.000 lei, valoarea amenzii neîncasate. 

Cele mai citite

UE analizează piețele agricole post-invazie în Ucraina: măsuri urgente pe masa Consiliului Agricultură și Pescuit

Miniștrii Agriculturii pregătesc strategii pentru 2025 la reuniunea Consiliului UE de la Bruxelles Miniștrii Agriculturii din statele membre ale Uniunii Europene se reunesc luni, la...

România, printre ultimele țări din lume la finanțarea educației: Alocare mai mică decât Uganda și Paraguay

Guvernul României a alocat în 2023 doar 3,3% din PIB pentru educație, conform unui raport UNESCO România se află pe locul 123 din 171 de...

Firmele mici, obligate să implementeze SAF-T de la 1 ianuarie. Fără softuri, nu se poate

Pentru companiile mici, aceste softuri reprezintă un demers care presupune costuri suplimentare Începând cu 1 ianuarie 2025, firmele mici din România vor fi obligate să...
Ultima oră
Pe aceeași temă