12.5 C
București
luni, 30 septembrie 2024
AcasăSpecialFostă şefă la Protecţia Consumatorului, acuzată de luare de mită

Fostă şefă la Protecţia Consumatorului, acuzată de luare de mită

O fostă şefă a Comisariatului pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Galaţi a fost trimisă în judecată de procurorii DNA, fiind acuzată de luare de mită şi instigare la abuz în serviciu. 

Potrivit rechizitoriului DNA, pe data de 19 februarie 2011, Viorica Colgiu, pe atunci comisar-şef al CJPC Galaţi, i-a solicitat unei persoane cu funcţie de conducere din cadrul Direcţiei Sanitare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Galaţi să dispună ca funcţionarii publici din subordinea sa să oprească controlul pe care îl efectuau la punctul de lucru al SC Colviraz SRL Galaţi, societate comercială administrată de soţul inculpatei. 

Ca urmare, SC Colviraz SRL nu a mai fost sancţionată contravenţional pentru mai multe nereguli constatate de inspectorii DSVSA, respectiv comercializarea de produse alimentare fără a avea aviz din partea DSVSA. Astfel, firma soţului şefei de la Protecţia Consumatorului a fost absolvită de plata unei amenzi în cuantum de minimum 85.000 lei. 

„De asemenea, în cursul anilor 2010-2011, inculpata Colgiu Viorica, comisar-şef al CJPC Galaţi, deşi avea ca atribuţii de serviciu verificarea activităţii SC Colviraz SRL, a administrat această societate comercială în baza unei procuri autentificate”, se mai spune în rechizitoriu.

Procurorii DNA au mai reţinut în sarcina fostei şefe a CJPC Galaţi că în mai 2011 a pretins şi primit de la reprezentantul unei societăţi comerciale produse alimentare în valoare de aproximativ 170 lei pentru a favoriza interesele firmei respective. DGFP Galaţi s-a constituit parte civilă în proces pentru recuperarea a 85.000 lei, valoarea amenzii neîncasate. 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă