15.6 C
București
duminică, 6 octombrie 2024
AcasăSpecialFormat inovator de MBA susţinut în România de profesori de prestigiu de...

Format inovator de MBA susţinut în România de profesori de prestigiu de la INSEAD şi MIT

Mai sunt 10 zile pentru înscrierea la Business Mentoring Program, program de mentorat în afaceri, care respectă exigenţele INSEAD şi MIT, cu o durată optimă pentru specialiştii foarte ocupaţi şi ale cărui costuri se ridică la doar o treime din cele ale unui MBA.

Bill Aulet şi Ken Morse, profesori la Martin Trust Center for MIT Entrepreneurship, vor fi prezenţi în luna martie, la Bucureşti, pentru a susţine cursuri pe teme de marketing şi strategii de vânzări globale, în cadrul Business Mentoring Program (BMP).

Business Mentoring Program este un program de training intensiv a cărui curriculă este gândită la nivelul de complexitate şi exigenţă corespunzător unui MBA şi care se desfăşoară pe parcursul a 4 luni. Programul se adresează executivilor, top managerilor, antreprenorilor şi intraprenorilor care se confruntă cu gestionarea unui business într-un context economic incert şi nefavorabil.

Profesorii străini care predau la Bucureşti cursurile din cadrul Business Mentoring Program fac parte din elita unor renumite centre de învăţământ, precum MIT şi INSEAD, oferind o pregătire competitivă, o oportunitate, dar şi o provocare pentru acei specialişti foarte ocupaţi care doresc să salveze timp şi resurse.

Profesionalismul mentorilor şi imediata aplicabilitate a informaţiilor oferite de către aceştia fac din Business Mentoring Program atât un element de dezvoltare, cât şi de retenţie a unui angajat.

„Business Mentoring Program trebuie privit ca un beneficiu şi nu ca o investiţie pentru un angajator. Absolvenţilor acestui mini MBA li se deschid noi orizonturi, au posibilitatea de a face schimb de experienţă cu manageri din alte industrii, ceea ce ii ajută să-şi dezvolte abilităţile manageriale şi să îşi creeze un networking vast” susţine Péter Barta, CEO al Fundaţiei Post-Privatizare şi cel care a adus programul în România.

Ediţia 2013 a Business Mentoring Program va fi deschisă de căte Bill Aulet, Managing Director al Martin Trust Center for MIT Entrepreneurship cu un seminar de marketing programat pentru zilele de 14-15 martie. Printre subiectele şi studiile de caz abordate pe parcursul celor două zile de curs se regăsesc importanţa unui elevator pitch de succes, modele de afaceri pentru optimizarea succesului şi dobândirea unor avantaje competitive, descrierea tipului de marketing din „Blue Ocean Strategy”, principiile de „ inbound marketing”.

Va urma apoi un seminar dedicat strategiilor de vânzări globale, care va fi susţinut de profesorul Ken Morse în zilele de 20-21 martie şi în cadrul căruia vor fi dezbătute subiecte precum: vânzări de valoare ridicată, managementul vânzărilor şi relaţii strategice previzibile cu clienţii, crearea unei culturi concentrate pe vânzare şi client, scrierea unui plan de afaceri care să strângă bani, gestionarea unei organizaţii de vânzări globale, conturi critice, compensare, performanţă Q to Q, recrutarea, motivarea şi construirea unei echipe de vânzări de top.

În curricula programului sunt integrate şi cursuri despre excelenţa operaţională (15 – 16 aprilie, Bill Aulet), investiţii şi finanţare (21-22 mai, Péter Barta), precum şi finanţe pentru nefinanţişi (11 – 12 iunie, Pekka Hietala).

O exclusivitate pe care o oferă ediţia 2013 este simularea de afaceri, Bissada Sigma Challenge, prevazută în intervalul 5-7 aprilie 2013. Simularea va fi susţinută de Youssef Bissada, profesor emerit la INSEAD şi autorul acestui sistem de previziune computerizată. Bissada Sigma Challenge este o simulare complexă de business care reproduce fidel, într-un mediu virtual, evoluţia pieţei economice internaţionale şi care ia în calcul toţi factorii interni şi externi care influenţează dezvoltarea unei companii.

Numărul de locuri în cadrul programului este limitat. Înscrierea se face în urma completării unui formular disponibil pe site-ul www.businessmentoring.ro. Tot aici se pot găsi informaţii suplimentare despre Business Mentoring Program, calendarul cursurilor şi modalitatea de participare.

Cele mai citite

Hezbollah: Orice legătură cu Hashem Safieddine s-a pierdut

Contactul cu Hashem Safieddine, potenţial înlocuitor al liderului Hezbollah, Hassan Nasrallah, a fost "pierdut" de la loviturile israeliene de vineri din apropierea Beirutului, care...

Klaus Iohannis la Sommet-ul Francofoniei: Acordăm o atenție deosebită oportunităților economice din spațiul francofon

Una dintre prioritățile majore ale Francofoniei o reprezintă educația și formarea tinerilor, a declarat președintele Iohannis la Paris Președintele României, Klaus Iohannis, a susținut sâmbătă,...

PSD condamnă decizia CCR de respingere a candidaturii Dianei Șoșoacă

“Dreptul oricărui cetățean de a alege și de a fi ales. CCR Trebuie să explice rapid decizia de invalidare a candidaturii Dianei Șoșoacă” București, 5...
Ultima oră
Pe aceeași temă