8.5 C
București
duminică, 17 noiembrie 2024
AcasăSpecialFoodini - imprimanta 3D care poate face mâncare

Foodini – imprimanta 3D care poate face mâncare

Foodini e o imprimantă 3D pentru mâncare, iar dezvoltatorii ei speră ca acestă invenție care economisește timp să devină la fel de comună în casele oamenilor pe cât a ajuns cuptorul cu microunde.

Spre deosebire de cuptorul cu microunde care în general îți încălzește sau gătește mâncare procesată sau semi-preparată plină de aditivi și nesănătoasă, Foodini își dorește să ajute oamenii să gătească doar cu ingrediente proaspete.

Aparatul automatizează câteva procese de preparare, spre exemplu va printa ravioli întregi spre a-ți ușura munca și să nu mai fi nevoit să faci aluatul și să îl umpli și să le pui la un loc pe fiecare. Nu înlocuiește toate procesele din prepararea unei mese, dar mărește viteza.

Momentan Foodini este în stadiul de prototip, cei de la Natural Machines încercând să facă rost sponsorizare pentru a introduce aparatul pe piață.

Diferența dintre Foodini și celelalte imprimante 3D care fac mâncare este că utilizatorii nu trebuie să folosească doar capsule umplute în prealabil cu mâncare. Mașinăria folosește capsule deschise pe care le poți umple cu ce dorești. Singura problemă e că mâncarea pe care o pui în capsule trebuie să aibă textura potrivită pentru a putea fi printată și ca să încapă prin țevile aparatului. Prin urmare, mâncarea trebuie trecută prin blender înainte de a putea fi pusă în capsule.

Până acum inventatorii aparatului au reușit să printeze ravioli, pizza, hamburgeri, biscuiți, prăjituri și vaze elaborate de ciocolată. O altă posibilitate sunt decorațiunile comestibile care oferă produsului mai multe șanse de a fi cumpărat de către restaurante.

Inventatorii încearcă să găsească o modalitate prin care magazinele să ofere aceste capsule pentru ca oamenii care nu au timp sau nu au răbdare să treacă mâncarea prin blender să le ia deja împachetate, în același timp, produsele păstrându-și prospețimea.

Pentru mâncărurile simple sau de complexitate minimă e nevoie de câteva minute, pe când pentru sculpturi complexe de ciocolată poate dura în jur de 20 de minute. Mâncarea poate fi printată și mâncată direct dacă e genul care se consumă crud, dacă nu probabil că va mai fi nevoie să fie prăjită sau băgată la cuptor.

Cele mai citite

Xi Jinping: China este „gata să lucreze” cu Trump

Liderul chinez Xi Jinping s-a întâlnit cu președintele Joe Biden, o ultimă întrevedere înainte ca administrația Trump să preia conducerea Liderul chinez Xi Jinping a...

Sporuri și zile de repaus, dacă lucrezi în weekend

Aceste drepturi sunt obligatorii și includ atât un spor salarial, cât și repaus săptămânal de 48 de ore consecutive Angajații care desfășoară activități în weekend...

Rezidențiat 2024: Peste 10.000 de candidați, în cursa pentru un viitor în medicină

Locurile și posturile scoase la concurs vizează specializări esențiale, cu accent pe deficitul de personal din anumite arii Peste 10.000 de absolvenți de medicină, medicină...
Ultima oră
Pe aceeași temă