Se afirma ca locul ideal pentru amenajarea unei crame este demisolul. Daca acesta nu este disponibil, va puteti indrepta atentia spre beci, pivnita sau subsol.
Majoritatea proprietarilor folosesc aceste locuri pentru depozitarea lucrurilor vechi si inutile sau a proviziilor pentru iarna. Din fericire, cu o investitie mica si cu putina imaginatie, se poate obtine mult mai mult.
Daca ati decis sa transformati subsolul in crama, primul lucru pe care trebuie sa il realizati este hidroizolatia deoreace, fiind situata la subsolul casei, incaperea ar putea avea probleme cu umiditatea.
Odata parcusa aceasta etapa, va puteti ocupa de finisaje. Pentru a obtine o amenajare atragatoare, va recomandam sa acoperiti peretii cu lemn pe care sa il lacuiti, cu piatra naturala sau cu caramida. Asta cu atat mai mult cu cat doriti sa oferiti cramei o nota rustica.
Pentru pardoseala este recomandat sa folositi piatra naturala sau marmura, iar pentru tamplarie sa folositi lemn masiv. O crama in adevaratul sens al cuvantului nu poate fi amenajata corespunzator daca nu sunt prevazute si cateva grinzi din lemn.
In completare, aveti nevoie de cateva rafturi solide, pe care sa aranjati o colectie de vinuri vechi, o masa robusta si niste scaune, suficiente pentru toti prietenii apropiati. Cadrul va fi intregit cu butoaie din lemn, damigene si carafe.
Dintr-un simplu spatiu de pastrare a vinurilor, crama poate deveni locul ideal de petrecere a timpului liber cu prietenii. Totodata, cateva ore de relaxare aici cu familia sunt binevenite, indiferent de sezon.
In interiorul cramei se mentine o temperatura constanta tot timpul anului, iar daca o amenajati cu bun-gust, veti obtine un loc inedit in care sa va primiti invitatii.
Sursa foto: www.pinterest.com