15.6 C
București
duminică, 6 octombrie 2024

Flash

Baraje de gheata pe raurile din Transilvania

Zapada cazuta in aceste zile ingrijoreaza autoritatile. Pe raul Somesul Mic, in localitatea clujeana Salatiu, s-a format un baraj de gheata care ar putea provoca pe viitor inundatii.
O situatie asemanatoare se inregistreaza pe raul Iza, in localitatea Vadu Izei din judetul Maramures. Pe alte rauri din Transilvania curge naboi, adica zapada inghetata. Este vorba de raul Somesul Mare, de Ilisua, de Mures, de Aries si de Tarnava Mare.

Peste 150 de acte false „distribuite” de un tanar din Maramures

BAIA MARE. Judecatorii Tribunalului Maramures au emis, ieri, mandat de arestare pe numele baimareanului Iosif Pincze, de 29 ani, la propunerea Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, Departamentul National Anticoruptie, Serviciul Teritorial Cluj. Barbatul este acuzat de trafic de influenta, complicitate la fals material in inscrisuri oficiale si complicitate la infractiunea de uz de fals. Potrivit unor surse juridice, in perioada 2004-2006, Pincze ar fi distribuit pasapoarte si permise de conducere false la diverse persoane. Pretul unui astfel de document era cuprins intre 500 si 3.000 de euro. Procurorii care instrumenteaza cazul apreciaza ca peste 150 de persoane au primit astfel de acte false, insa exista indicii ca numarul acestora ar putea creste. Tanarul a operat pe raza judetelor Maramures si Cluj si este posibil sa aiba complici chiar in interiorul Politiei.

Lemn taiat ilegal, confiscat de politisti

BISTRITA-NASAUD. O echipa mixta, formata din politisti de la ordine publica, inspectori silvici si padurari a confiscat, in urma unui raid in zona Dealul Negru din judetul Bistrita-Nasaud, lemne in valoare de cateva sute de milioane de lei vechi. Purtatorul de cuvant al Inspectoratului Judetean de Politie, inspectorul Simona Chindea, a declarat ca raidul a avut loc miercuri seara, cand oamenii legii au aplicat 6 sanctiuni contraventionale in baza Legii nr. 31/2000, in valoare de 16 milioane lei vechi, au confiscat 21 metri cubi cherestea de esenta stejar (de 143 de milioane de lei vechi), 10,9 mc material lemnos de esenta carpen (de 5 milioane de lei vechi) si 3,9 mc material lemnos de esenta fag, in valoare de 1,5 milioane de lei vechi.

Post de inspectie la frontiera in Satu Mare

HALMEU. In localitatea Halmeu, din judetul Satu-Mare, se va construi primul post de inspectie la frontiera. Ieri, in prezenta presedintelui Autoritatii Nationale Sanitar-Veterinare (ANSV), Ioan Agafitei s-a inaugurat inceperea lucrarilor. Postul de inspectie la frontiera Halmeu este primul din cele opt, stabilite de comun acord cu Uniunea Europeana. Investitia este programata sa fie finalizata la sfarsitul lunii iunie, iar cu cel putin trei luni inainte de aderarea Romaniei la Uniunea Europeana unitatea va fi operationala.

Cele mai citite

A doua candidatură a Dianei Șoșoacă nu a fost admisă de BEC

Biroul Electoral Central a respins a doua candidatura a Dianei Șoșoacă la alegerile prezidențiale, după ce Curtea Constituțională a României a admis una dintre...

Germania, Franța și alte state UE fac eforturi pentru a accelera întoarcerea migranților în țările lor

Șaptesprezece țări europene au cerut Comisiei Europene să înăsprească regulile UE privind returnarea migranților ilegali în țările lor de origine Scrisoarea către Comisia Europeană a...

Victor Ponta: M-am săturat să fiu fostul

Victor Ponta deschide lista PSD Dâmbovița pentru alegerile parlamentare la Camera Deputaților Victor Ponta a fost propus pe listele de candidaţi la alegerile parlamentare de...
Ultima oră
Pe aceeași temă