Un cadru didactic de la Universitatea de Vest din Timișoara, preparator de informatică la Facultatea de Matematică – Informatică, a fost prins în flagrant în timp ce lua câte 300 de lei de la studenți pentru a-i promova la examene, după ce a fost denunțat de aceștia, potrivit unui comunicat al Direcției Generale Anticorupție.
După ce denunțătorii în cauză au ieșit din biroul profesorului, care a solicitat și a primit suma de 300 lei de la fiecare, ofițerii anticorupție împreună cu procurorul au intervenit, constatând că persoana în cauză mai deținea, pe lângă sumele de bani marcate anterior și unele înscrisuri cu numele unor studenți și mai multe sume de bani în lei, în total 1900 lei. Cadrul didactic a recunoscut faptul că a mai solicitat și primit de la mai mulți studenți diferite sume de bani pentru a le acorda o notă de promovare la examen.
Citește și: Dosar penal pentru o profesoară acuzată că a lovit un elev în timpul orelor
Denunțătorii sesizaseră faptul că profesorul pretinde de la studenți sume cuprinse între 100 și 150 euro pentru promovarea examenelor.
Acesta a fost reținut pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat în fața judecătorilor de la Tribunalul Timiș cu propunere de arestare preventivă.
Universitatea de Vest din Timișoara a transmis, vineri, un comunicat de presă prin care îşi arată regretul pentru acest incident, potrivit Mediafax.
”Instituția regretă faptul că un om nu a înțeles că Universitatea are toleranță zero față de asemenea comportamente nedemne. În plus, apreciază implicarea autorităților judiciare și se bucură să îi aibă aproape în menținerea unui mediu academic sănătos”, se arată în comunicat.
De asemenea, în comunicat se mai arată că UVT este una dintre cele mai mari universități din vestul țării, având peste o mie de angajați, astfel că fiecare angajat în parte răspunde pentru faptele sale.
”Universitatea este probabil cea mai mare instituție din vestul țării, cu peste 1.000 de angajați și mai mult de 15.000 de studenți, însă responsabilitatea pentru actele respective îi aparțin în totalitate persoanei în cauză, singurul care va suporta consecințele propriilor decizii. Asemenea fapte nu au ce căuta în mediul academic și vor fi eliminate de către de comunitate, cu sprijinul partenerilor instituționali, „se mai arată în comunicat.