Managerii companiilor estimează pentru perioada ianuarie-martie stagnarea activităţii în industrie şi servicii şi scăderi pentru comerţ şi construcţii, în raport cu cele trei luni anterioare, conform indicatorului sold conjunctural al INS. În cadrul anchetei de conjunctură din ianuarie, managerii din industria prelucrătoare preconizează pentru următoarele trei luni o relativă stabilitate a volumului producţiei (sold conjunctural +2%).
Producţia va fi mai mare în ceea ce priveşte fabricarea altor mijloace de transport (sold conjunctural +19%), fabricarea mijloacelor de transport rutier, a remorcilor şi semiremorcilor şi a produselor farmaceutice de bază şi preparatelor farmaceutice (solduri conjuncturale +18%). Preţurile se vor menţine la nivelurile de la finele anului trecut (sold conjunctural +3%), ca şi numărul de salariaţi (sold conjunctural -1%). În construcţii producţia se va reduce (sold conjunctural -22%). Aceeaşi evoluţie va fi înregistrată de numărul de salariaţi (sold conjunctural -20%) şi de stocul de contracte şi comenzi (sold conjunctural -17%).
Preţurile lucrărilor de construcţii vor fi stabile (sold conjunctural -3%). Pentru sectorul de comerţ cu amănuntul, managerii au estimat pentru următoarele trei luni o tendinţă de scădere moderată a activităţii economice (sold conjunctural -8%). Angajatorii prognozează un avans moderat al numărului de salariaţi (sold conjunctural +8%). Volumul comenzilor adresate furnizorilor de mărfuri de către unităţile comerciale va înregistra însă o diminuare moderată (sold conjunctural -9%), în timp ce preţurile de vânzare cu amănuntul vor stagna (sold conjunctural -1%).