30 C
București
miercuri, 26 iunie 2024
AcasăSpecialFinancial Times: François Hollande a fost cel mai nepopular președinte, dar a...

Financial Times: François Hollande a fost cel mai nepopular președinte, dar a adus Franței creștere economică

François Hollande a fost cel mai nepopular președinte din istoria recentă a Franței, dar această țară a ajuns, sub mandatul său, la creștere economică, susține o analiză publicată de publicația britanică Financial Times.

Articolul jurnaliștilor britanici, intitulat "Economia moştenită de viitorul preşedinte al Franţei: Oare François Hollande este atât de rău cum susţin criticii lui?", arată că răspunsul la această întrebare este important pentru cel care deveni succesorul lui Hollande la Palatul Élysée.

Un posibil succesor este Emmanuel Macron, candidat de centru, care este fost consilier economic al lui Hollande și a devenit ulterior ministru al Economiei.

"Deși a avut o creştere economică modestă, Franța a avut performanţe similare cu cele ale Germaniei, Marii Britanii şi Statelor Unite. Totuşi, spre sfârşitul mandatului lui Hollande, lucrurile au început să se redreseze. În 2016, creşterea economică a fost de 1,1 la sută, cel mai rapid ritm al mandatului, deşi a fost sub media de la nivelul Uniunii Europene, de 1,8 la sută", explică jurnaliștii britanici.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Și Teodosie poartă rochie și își duce crucea, indiferent cât îl lovește Daniel

Ilustrație: Marian Avramescu Înalt prea ridicatul cu macaraua arhiepiscop al Tomisului, Teodosie, a avut dreptate când a sugerat că persoanele în general purtătoare de...

A fost ales noul secretar general al NATO

Cele 32 de state membre ale NATO l-au numit astăzi pe prim-ministrul interimar olandez Mark Rutte în postul de secretar general al Alianţei, pentru...

Remize albe la EURO 2024: Anglia-Slovenia 0-0 și Danemarca-Serbia 0-0. Se știu primele două meciuri din optimi

Marți s-a încheiat și cea de-a patra grupă de la EURO 2024, după meciurile Anglia - Slovenia, scor 0-0, respectiv Danemarca - Serbia, scor...
Ultima oră
Pe aceeași temă