18.9 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSpecialFinal Four cu dedicatie pentru Romania

Final Four cu dedicatie pentru Romania

» Clujul si Timisoara au organizat cu succes doua editii consecutive ale unei competitii europene care a starnit un interes maxim in randul spectatorilor. "Romania libera" a sprijinit acest eveniment prin canceperea, editarea si tiparirea programului de meci.

Final four-ul ligii europei Centrale de baschet masculin a avut loc, in aceasta saptamana, pentru a treia oara in istorie. Pentru a doua oara consecutiv, ultima faza a acestei competitii a fost organizata in Romania. Daca anul trecut sala "Constantin Jude", din Timisoara, a fost gazda evenimentului, de aceasta data i-a revenit Clujului onoarea sa decida cea mai buna echipa din Liga Europei Centrale. Marti si miercuri, Sala Sporturilor "Horia Demian" a fost neincapatoare pentru cei aproximativ 6.000 de suporteri care au venit in cele doua zile sa asiste la semifinale si finale. Dupa patru meciuri, castigatoarea competitiei a devenit echipa ceha Mlekarna Miltra Novy Jicin, care s-a impus in finala cu "U" Mobitelco Cluj, 81-78. Pe locul trei a terminat ELBA Timisoara, iar ultima pozitie le-a revenit maghiarilor de la Atomeromu Paks. Partea emotionanta a intregului show a fost insa dupa festivitatea de premiere.

 

Atunci, jucatorii si oficialii celor doua echipe romanesti au format un cerc la centrul terenului in care au strigat spiritul de lupta "Ro-ma-ni-a", in uralele publicului, care a uitat de tristetea prilejuita de infrangerea formatiei clujene. "Suntem doua echipe din Romania care ne dorim ca baschetul romanesc sa progreseze si ni s-a parut normal sa facem acest gest. Vreau sa le multumesc si suporterilor care au fost la inaltime in cele doua zile, atat cu echipa locala, cat si cu noi. Ne-au aplaudat si acum la final, lucru foarte frumos din partea lor", a declarat tehnicianul timisorenilor, Dragan Petricevic, cel care a urmarit meciul din finala al clujenilor cu un fular de-al lui "U" Mobitelco la gat. Petricevic a fost, de altfel, cel mai aplaudat "rival" de catre galeria clujeana, cea care nu a uitat anii in care "U" Mobitelco a fost antrenata de catre tehnicianul bosniac.

La meciurile de la Cluj a fost prezent si presedintele Federatiei Romane de Baschet, Carmen Tocala, care a tinut sa felicite cele doua echipe romanesti pentru faptul ca au ajuns in aceasta faza. "Campionatul nostru este la fel de puternic precum cele din Ungaria, Cehia sau Austria. Pentru noi este foarte bine ca doua echipe din Romania au ajuns sa evolueze intr-un Final Four al unei cupe europene, iar aceasta performanta nu poate decat sa deschida alte drumuri pentru viitor", a spus fosta mare baschetbalista.

Dezamagire
Gazdele acestui Final Four, unul organizat bine, nu si-au putut ascunde dezamagirea ca nu au reusit sa puna mana pe marele trofeu. "Atat eu, cat si presedintele Valentin Nica i-am laudat pe jucatori pentru efortul depus. Este bine ca am ajuns intr-o finala de cupa europeana, iar si mai bine este ca am putut sa o aducem la Cluj. Mai departe, vom analiza ce nu a mers bine", a declarat presedintele executiv al clujenilor, Mircea Cristescu.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă