19.3 C
București
marți, 24 septembrie 2024
AcasăSpecialFilat s-a adresat CEDO cu privire la hotărârea Curţii Constituţionale

Filat s-a adresat CEDO cu privire la hotărârea Curţii Constituţionale

Fostul premier Vlad Filat s-a adresat CEDO în privinţa hotărârii Curţii Constituţionale prin care nu a mai putut să fie nominalizat drept candidat la conducerea unui guvern, a declarat el, într-o emisiune a postului TV7, relatează ProTv Chişinău, conform Mediafax.

El a apreciat, din nou, că este vorba despre o decizie politică şi că, dacă textul a fost scris de Curte, intenţiile au fost ghidate din afara acesteia. „Nu a fost o lovitură împotriva lui Vlad Filat, ci împotriva Republicii Moldova”, a subliniat fostul premier.

Curtea Constituţională moldoveană a declarat, pe 22 aprilie, neconstituţional decretul prin care preşedintele Nicolae Timofti îl desemna candidat la funcţia de prim-ministru.

Curtea a scris în hotărâre că numirea în funcţii de conducere a unor persoane asupra cărora planează dubii cu privire la integritate sau care au fost demise pentru corupţie este contrară principiilor statului de drept.

Curtea a menţionat totodată că, deşi Guvernul a declarat ca obiectiv lupta împotriva corupţiei, potrivit moţiunii adoptate în Parlament în rândul miniştrilor şi altor demnitari există cazuri atestate de persoane cercetate penal pentru fapte de corupţie.

Cele mai citite

Louis Munteanu, surprins în club după meciul cu Hermannstadt

La doar câteva ore după remiza dintre CFR Cluj și Hermannstadt, Louis Munteanu a fost văzut petrecând până în zori într-un club de noapte...

Închisoare cu executare pentru medicul care a luat mită de la pacienți. Decizia este definitivă

Fosta şefă a secţiei de Oncologie de la Spitalul Judeţean Suceava a fost condamnată la trei ani de închisoare cu executare Fosta şefă a Secţiei...

Primul oraș din România în care s-au montat pubele ecologice

Localitatea cu cea mai mare rată de reciclare din România, Târgu Lăpuș, din județul Maramureș, a implementat primele insule ecologice digitalizate, achiziționate prin fonduri...
Ultima oră
Pe aceeași temă