14.3 C
București
joi, 3 octombrie 2024
AcasăSpecialFIFPRO si AFAN il sustin pe Mutu impotriva lui Chelsea

FIFPRO si AFAN il sustin pe Mutu impotriva lui Chelsea

Asociatia Fotbalistilor Amatori si Nonamatori (AFAN) impreuna cu Federatia Internationala a Fotbalistilor Profesionisti (FIFPro) il vor sustine pe fotbalistul roman Adrian Mutu in litigiul pe care acesta il are cu clubul Chelsea Londra, se arata intr-un comunicat al AFAN.
"Decizia Tribunalului pentru Arbitraj in Sport de la Lausanne de a trimite cazul spre judecare la FIFA (Camera de Solutionare a Disputelor) da AFAN posibilitatea sa apere interesele jucatorului cu ajutorul FIFPro, care are reprezentanti in acest for. Cu acordul jucatorului, AFAN a informat deja FIFPro si a solicitat sprijinul acestei organizatii. FIFPro a comunicat AFAN ca va acorda toata atentia cazului, iar avocatul Wil van Megen cunoaste deja continutul intregului dosar si lucreaza pentru administrarea probatoriilor si completarea dosarului", se arata in comunicatul semnat de presedintele executiv al AFAN, Dumitru Costin.
Asociatia Fotbalistilor Amatori si Nonamatori considera ca Adrian Mutu nu ar trebui sa plateasca nici un fel de compensatii financiare clubului care l-a concediat. "Clubul englez s-a grabit sa se debaraseze de jucatorul roman printr-o concediere abuziva si nu exista motive care sa indreptateasca Chelsea sa ceara bani de la jucator din moment ce a fost decizia institutiei sa rupa contractul cu acesta. Consideram ca prin suspendarea de sapte luni Mutu si-a ispasit pedeapsa si vom face toate demersurile posibile, impreuna cu FIFPro, pentru a obtine o decizie in favoarea jucatorului din partea FIFA", mentioneaza AFAN.
Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne a cerut, la mijlocul lunii mai, FIFA sa stabileasca suma pe care clubul Chelsea o va primi drept compensatie de la atacantul Adrian Mutu, pentru ca acesta a incalcat clauzele contractuale, ceea ce a dus la concedierea fotbalistului roman.

COMPENSATII
Chelsea a incercat sa obtina compensatii financiare de la atacantul roman inca de la ruperea contractului acestuia, in octombrie 2004. Federatia Engleza de Fotbal (FA) a decis ca oficialii londonezi sunt indreptatiti sa-i ceara compensatii financiare lui Adrian Mutu, insa FA si-a declinat competenta, in octombrie 2006, privind stabilirea unor despagubiri pe care jucatorul ar fi trebuit sa le plateasca gruparii Chelsea, trimitand cazul la FIFA.
Clubul englez sustine ca, prin comportamentul sau, Mutu a provocat gruparii o pierdere de 13 milioane de lire sterline.

Cele mai citite

Arestări în rândul ultrașilor de la Inter și AC Milan: 19 fani acuzați de extorcare și violență!

19 suporteri radicali de la Inter și AC Milan au fost arestați, fiind acuzați de activități infracționale grave. Ancheta Procuraturii italiene dezvăluie legături între...

Un arbitru italian a fost suspendat de către Federația Italiană și FIFA! Motivul e uluitor

Arbitrul italian Fabio Maresca a fost suspendat atât de Federația Italiană de Fotbal, cât și de UEFA, după ce a fost implicat într-un incident...

Studiu: Tinerii români cheltuiesc 28% din venituri pe mâncare

Peste 80% dintre românii cu vârste cuprinse între 18 și 35 de ani, cred că aspirațiile lor financiare sunt realizabile Cook Communication a anunțat publicarea...
Ultima oră
Pe aceeași temă