22.2 C
București
duminică, 6 octombrie 2024
AcasăSpecialFetiţă de trei ani, pierdută la slujba de Bobotează

Fetiţă de trei ani, pierdută la slujba de Bobotează

O femeie şi-a pierdut fetiţa de trei ani în timpul slujbei de Bobotează de la Sibiu, la care participau 5.000 de oameni, conform Mediafax.

Jandarmii au găsit copilul şi i l-au redat mamei.

Slujba din centrul oraşului a început după ora prânzului, după ce s-au încheiat slujbele speciale ţinute în această zi în fiecare din bisericile din oraş.

Citeşte şi: BOBOTEAZA – BUCURESTI – 2014

Preoţii au sfinţit apa din aproape 8.000 de sticle, dar şi apă pusă în butoaie mari şi care a fost transportată, ulterior, la Catedrala Mitropolitană din oraş.

După încheierea slujbei, credincioşii strânşi în piaţă s-au călcat în picioare în încercarea de a primi una din sticlele cu apă sfinţită, în pofida asigurărilor date de preoţi că apa va ajunge la toată lumea.

„Avem aproape 8.000 de sticluţe, avem apă sfinţită în aşa fel încât să vă luaţi, să vă rămână şi ne va rămâne şi nouă la catedrală. Vă rugăm din tot sufletul, odată cu binecuvântarea pe care v-o împărtăşim, să fiţi în rânduială, să nu se mai vadă pe toate posturile de televiziune că românii, că ortodocşii se înghesuie ca să ia sfinţenie. Nu vă înghesuiţi!”, le-a cerut Mitropolitul Laurenţiu Streza credincioşilor.

Citeşte şi: Cluj: 4.000 de persoane s-au înghesuit la sticlele cu apă sfinţită

În înghesuiala creată oamenii şi-au pierdut încălţăminte, căciuli şi fulare. Tot din cauza îmbulzelii, o femeie şi-a pierdut fetiţa de trei ani.

„Pe timpul slujbei de Bobotează în Piaţa Mare a fost o situaţie mai puţin plăcută, în care o fetiţă de trei ani s-a pierdut de mama ei. Acest fapt a fost sesizat Jandarmeriei de către cetăţenii care participau la ceremonial, iar în scurt timp jandarmii au reuşit să o identifice pe mămică şi au predat-o pe fetiţă în stare foarte bună”, a declarat Alexandru Costea, purtător de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Sibiu.

Potrivit acestuia, fetiţa nu era speriată şi a dat detalii despre locul unde domiciliază, dar şi despre părinţii ei, slujba încheindu-se fără alte incidente.

Cele mai citite

TRAGEDIE: O tânără de 27 de ani și părinții ei au fost găsiți morți într-un apartament din Bistrița

O tânără și părinții ei au fost găsiți morți, sâmbătă seară, în apartamentul lor din Bistrița, în urma unui apel la 112 care anunța...

Cine sunt judecătorii care au votat împotriva candidaturii Dianei Șoșoacă la alegerile prezidențiale

Curtea Constituțională a României (CCR) a acceptat o contestație împotriva candidaturii Dianei Șoșoacă la alegerile prezidențiale, hotărârea fiind definitivă și eliminând-o astfel din cursa...

Marcel Ciolacu atacă Curtea Constituțională a României în cazul Șoșoacă

În urma unui val critic la adresa Curții Constituționale a României cu privire la respingerea candidaturii Dianei Șoșoacă la alegerile prezidențiale, Marcel Ciolacu, președintele...
Ultima oră
Pe aceeași temă