21.8 C
București
sâmbătă, 21 septembrie 2024
AcasăSpecialFetiţă de 15 ani, carbonizată în urma incendiului din Dr. Tr. Severin

Fetiţă de 15 ani, carbonizată în urma incendiului din Dr. Tr. Severin

Update: Echipele de intervenţie au găsit, luni, în jurul orei 18.20, la trei ore de la izbucnirea incendiului, trupul carbonizat al adolescentei de 15 ani care a rămas într-o cameră de la mansarda unde a izbucnit incendiul, într-un bloc de trei etaje din Drobeta Turnu Severin.

Un incendiu a izbucnit, luni după-amiază, la un bloc de trei etaje din municipiul Drobeta Turnu Severin, peste 80 de persoane fiind evacuate, la faţa locului aflndu-se mai multe echipaje de pompieri şi de ambulanţe. Incendiul s-a extins pe întreaga suprafaţă a imobilului, la ora actuală existând riscul producerii unei explozii, relatează corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit locatarilor care au fost evacuaţi din blocul afectat de flăcări, la ora actuală există pericolul producerii unei explozii în condiţiile în care în imobil există butelii de aragaz pe care oamenii nu au mai avut timp să le scoată în momentul în care au fost evacuaţi din apartamente.

Întrucât imobilul nu este acoperit cu ţiglă, ci cu tablă, operaţiunea de stingere a incendiului este mai dificilă întrucât apa ajunge mult mai greu în interiorul clădriii unde se manifestă flăcările.

Potrivit căpitanului Claudiu Balaure, de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Mehedinţi, la faţa locului au ajuns 25 de pompieri cu patru autospeciale şi două scări, intervenţia acestora fiind îngreunată de vântul puternic.

El a precizat că pompierii au chemat alte două autospeciale în ajutor.

La faţa locului se află poliţişti, jandarmi, trei autospeciale de ambulanţă.

La ora transmiterii acestei ştiri, pompierii încearcă să localizeze incendiul şi să diminueze riscul extinderii flăcărilor.

Imobilul din municipiul Drobeta Turnu Severin unde a izbucnit incendiul este construit de primărie şi a fost dat în folosinţă la începutul anului 2011. În acest bloc, care are trei etaje şi mansardă, locuiesc 84 de persoane, locatarii imobilului fiind evacuaţi.

Conform liderului Partidei Romilor „Pro Mehedinţi”, Cornel Ionescu, în bloc se află o adolescentă de 15 ani care are un handicap.

Din primele informaţii, incendiul ar fi izbucnit din camera unde locuia fata, fiind vorba despre un apartament aflat la mansarda imobilului. Mai mulţi locatari au încercat să o salveze pe adolescentă, dar au fost împiedicaţi de flăcări, fiind nevoie de intervenţia pompierilor.

Cele mai citite

România obține 1,5 miliarde de euro din Fondul european de Coeziune pentru refacerea zonelor devastate de inundații

Răspunsul de urgență al Comisiei Europene vine cu alocarea a 10 miliarde de euro, jumătate din sumă fiind pentru Polonia Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von...

Economia mondială arată ca în anii 1920, declară șefa Băncii Centrale Europene

Christine Lagarde spune că există paralele între cele două perioade, dar azi avem instrumente să gestionăm schimbările structurale Economia globală se confruntă cu fisuri comparabile...
Ultima oră
Pe aceeași temă