16.4 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialFestivalul International de Arta a Circului

Festivalul International de Arta a Circului

Circ&Variete "Globus" organizeaza pana pe 7 iunie cea de-a II-a editie a Festivalului International de Arta a Circului, inceput ieri. Acesta isi pro­pune sa transforme Bucurestiul intr-un spatiu dinamic si va aduce atat copiilor cat si parintilor spectacolele a trei dintre cele mai importante circuri din lume: Circul "Salome", din Germania, Circul "Le Masque", din SUA si Circul National "Berousek", din Cehia. Festivalul International de Arta a Circului – FIAC – urmareste sa creeze o traditie a competitiei, in care sunt premiate spectacolele in ansamblu, nu numerele speciale din cadrul acestora, asa cum se intampla la celelalte festivaluri de circ din lume. Circurile si-au amplasat chapitou-rile in trei locuri diferite din Capitala astfel: Circul "Salome" in Parcul Unirii, Circul "Le Masque" in Drumul Taberei langa Parcul Moghioros, Circul "Berousek" in Parcul Titan.

Reprezentatiile Circului "Salome" vor avea loc zilnic de la ora 17.00 si propun publicului reintoarcerea la forma traditionala a circului intr-o sala de spectacol in intregime din lemn, pentru a cunoaste istoria artei de circ. Spectacolul "Gra­dina magica" are ca puncte de atractie numere de mimi, jonglerie, magicieni, echilibristica, contorsionism si porumbei.

Celelalte circuri prezente in competitie au repre­zentatii zilnice intre orele 10.00 si 19.00. Spectacolul teatrului "Le Masque", "Carnivale", este o combinatie de costume stralucitoare, efecte speciale, numere spectaculoase de zbor, acrobatie si dans, dresura de cai. Circul "Berousek" va prezenta dresura de ursi, jonglerii, balet aerian, acrobatii pe franghii verticale, alte dresuri de animale. Circ&Variete "Globus" va prezenta spectacolul "D’ale Bibicilor lui Caragiale". Preturile biletelor – ce pot fi procurate din locurile unde sunt amenajate circurile – variaza intre 30 si 50 lei.

Cele mai citite

Anchetă Liban: Dispozitivele de comunicații au fost piratate înainte de intrarea în țară

O anchetă preliminară a autorităţilor libaneze arată că pagerele, staţii portabile de emisie-recepţie şi alte dispozitive de transmisie ale Hezbollah care au explodat în...
Ultima oră
Pe aceeași temă