11.7 C
București
joi, 24 octombrie 2024
AcasăSpecialFemeile care schimba Transilvania

Femeile care schimba Transilvania

» Sotia celui mai important bancher din Transilvania a reusit sa puna pe picioare un club de tenis de elita, iar femeia care a reinventat domeniul serviciilor financiare in vestul Romaniei a transformat fabrica de pantofi Clujana intr-un brand international. Romania libera a realizat un colaj cu povestile de succes ale femeilor care schimba Transilvania.

Simona Ciorcila este femeia care a reusit sa transforme un club de tenis de camp din Cluj intr-o forta a "sportului alb" din Romania. In momentul in care a luat hotararea de a infiinta Winners Tennis Club, Simona Ciorcila, presedintele clubului si sotia presedintelui Bancii Transilvania, Horea Ciorcila, nu si-a imaginat ca va duce la capat, intr-un timp asa de scurt, proiectul a ceea ce avea sa devina cel mai mare si mai modern club de tenis din Romania. Pana la urma, ea a fost stimulata de faptul ca tenisul este sportul indragit de toata familia ei, iar copiii Carla si Patrick au inceput deja sa colectioneze medalii la cele mai importante competitii rezervate celor mici. Cele 16 terenuri, alaturi de modernul complex sportiv, vor gazdui in acest an peste 30 de competitii, preliminariile unui campionat european, un turneu Futures cu participare internationala, precum si multe turnee pentru copii, adulti si performeri, in dorinta de a transforma tenisul intr-un sport de masa. Tot la Cluj, Steluta Racolta, consilier judetean, a intrat in echipa care se ocupa de relansarea fabricii de pantofi Clujana. Ea a acceptat provocarea de a transforma o fabrica ce fusese abandonata timp de cinci ani intr-un jucator de nivel european. si asta, dupa ce ea a reinventat in Transilvania domeniul asigurarilor si cel al consultantei financiare. Echipa Stelutei Racolta a incheiat o alianta cu francezii de la Soditex, iar acum, pentru prima oara in istoria sa de un secol, Clujana exporta incaltaminte in toata Europa sub brand propriu.

,,Forta succesului nu sta in puterea financiara’’. Acesta este motto-ul dupa care se ghideaza creatoarea de moda Amalia Judea din Oradea. Mai mult decat atat, aceasta crede ca o femeie poate sa se descurce si singura daca stie sa-si utilizeze propriile puteri. Ea are o agentie de moda, este profesor la Facultatea de Arte Vizuale din Oradea, profesor de aerobic, dar si mama si sotie. Imediat ce a terminat Academia de Arte Vizuale din Cluj-Napoca, Amalia Judea s-a stabilit in Oradea, unde si-a deschis o agentie de moda. Agentia numara 80 de modele.
,,Am ajuns din Cluj-Napoca la Oradea. La origini sunt clujeanca, dar m-am casatorit cu un oradean si am fost nevoita sa ma stabilesc aici. Inca din facultate am lucrat ca designer de moda. Nu m-am gandit niciodata sa fac din asta o afacere, pana in ziua in care am fost nevoita sa-mi prezint colectiile si nu am gasit o agentie care sa faca acest lucru. Artista fiind de meserie, cu greu mi-am inchipuit ca voi face o afacere din asta", spune Amalia Judea.

,,Initial am predat la Facultatea de Textile si Pielarie din Oradea. Am scos prima colectie de marochinarie, apoi am acceptat sa predau la Facultatea de Arte Vizuale. La fiecare prezentare de moda imi promovez studentii. Tot ceea ce creez este de amorul artei si nu pentru bani", a mai spus Amalia Judea.
Studentii Amaliei Judea si modelele Agentiei Amalia Art&Fashion au prezentat colectiile in Malta, Spania, Franta, China, Coreea si Kuweit.

Cele mai citite

Rezultate Liga Campionilor: FC Barcelona-Bayern Munchen 4-1/Manchester City- Sparta Praga 5-0

FC Barcelona a învins-o pe Bayern Munchen cu 4-1, miercuri seara, pe teren propriu, într-un meci din etapa a treia a Ligii Campionilor la...

Secretul confortului termic: Cum să aerisești corect caloriferul

Aerisirea caloriferului te ajută șă economisești bani la facturi și să ai mai multă căldură în casă Pentru o funcționare eficientă a centralei termice și...

Israelul a lovit de zece ori în suburbiile sudice din Beirut miercuri seara

Agenţia de presă libaneză Ani a anunţat miercuri seara zece lovituri israeliene în suburbiile de sud ale Beirutului, bastion al mişcării islamiste Hezbollah, după...
Ultima oră
Pe aceeași temă