33.4 C
București
luni, 24 iunie 2024
AcasăSpecialFemeile blonde câştigă mai mult decât brunetele sau roşcatele

Femeile blonde câştigă mai mult decât brunetele sau roşcatele

Cu toţii ne dorim o mărire de salariu şi uneori suntem dispuşi să ne implicăm în proiecte suplimentare pentru a câştiga mai mult. Însă de multe ori, veniturile unei persoane nu au legătură cu munca, relatează huffingtonpost.com.

Femeile necăsătorite tind să câştige în întreaga viaţă cu 500.000 de dolari mai mult decât cele căsătorite, însă acesta nu este singurul predictor privind potenţialul financiar.

Iată câteva statistici interesante privind femeile cu venituri mari.

În SUA în 2008, familiile asiatice au obţinut un venit mediu de 73578 de dolari, mai mult decât familiile de albi (65000 de dolari), familiile hispanice (40466 de dolari) şi familiile de negri (39879 de dolari).

Femeile frumoase câştigă cu 5% mai mult decât cele obişnuite, care câştigă la rândul lor cu 9% mai mult decât cele considerate ca neatrăgătoare. Însă femeile frumoase care aplică pentru meserii considerate ca fiind apanajul bărbaţilor (precum cea de inginer mecanic) tind să câştige mai puţin decât colegele neatrăgătoare.

Stângacele câştigă cu 5% mai mult decât dreptacele. Diferenţa este şi mai mare în cazul bărbaţilor.

Nefumătoarele câştigă un salariu net anual cu 8300 de dolari mai mare decât fumătoarele.

Femeile mai tinere de 30 de ani şi fără copii câştigă cu 8-20% mai mult decât colegii lor de sex opus.

Farmacistele au, în SUA, cel mai mare câştig mediu săptămânal: 1647 de dolari. Topul este completat de managerii executivi şi de avocate.

Cel mai mare dintre copii are cele mai mari şanse de a avea la maturitate un salariu extrem de motivant, spre deosebire de fraţii lor mai mici care sunt cei mai vulnerabili în faţa eşecului.

Absolventele unei facultăţi câştigă în SUA 4,4 milioane de dolari pe timpul vieţii, spre deosebire de absolventele de liceu care câştigă 1,2 milioane de dolari.

Femeile blonde câştigă în medie 1556 de dolari pe săptămână în Marea Britanie, spre deosebire de brunete, care câştigă 1432 de dolari şi de roşcate, care au un salariu mediu săptămânal de 1357 de dolari.

Cu cât o persoană este mai înaltă, cu atât va câştiga mai mult. La fiecare doi centimetri, salariul creşte cu 1.000 de dolari pe an.

Femeile cu un scor scăzut al agreabilităţii (considerate ca fiind răutăcioase) câştigă cu 5% mai mult decât cele care doresc să se facă plăcute.

Femeile care consumă alcool câştigă în mod surprinzător cu 14% mai mult decât cele care nu consumă alcool.

Femeile care sunt cu 10 kg mai slabe decât media câştigă cu 22.000 de dolari mai mult decât colegele lor cu o greutate normală. În cazul femeilor albe, femeile care au cu 30 de kg mai mult decât media câştigă cu 7% mai puţin decât femeile cu o greutate normală.

Cele mai citite

Trei persoane transportate la spital, după un conflict spontan în Tulcea

Trei persoane au fost transportate la spital în urma unui conflict spontan care a avut loc în noaptea de sâmbătă spre duminică în Tulcea,...

Netanyahu, despre când s-ar putea încheia luptele din Rafah

Premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, a afirmat seara trecută că luptele "intense" împotriva mişcării islamiste palestiniene Hamas la Rafah, în sudul Fâşiei Gaza, unde armata...
Ultima oră
Pe aceeași temă