Federația Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI) cere autorităților introducerea cursurilor de prim-ajutor în curricula școlară și precizează că ”primele acțiuni, indiferent de vârstă, fac diferența între viață și moarte”.
Potrivit președintelui FSLI, Simion Hancescu, este nevoie de cursuri de prim-ajutor pentru că ”România este o țară unde se poate întâmpla oricând o catastrofă, un cutremur puternic, inundații, sau orice altă tragedie”.
Potrivit comunicatului remis redacției, ceste cursuri trebuie predate de personal calificat. Angajații SMURD și ISU, însă aceștia sunt sunt puțini și nu pot acoperi toate școlile. În aceste condiții, ”este nevoie de cursuri de formare continuă, care să înceapă în cel mai scurt timp”.
Citește și: Klaus Iohannis, despre necesitatea educației pentru sănătate
”Este nevoie de cursuri de formare continuă, care ar trebui să înceapă în cel mai scurt timp. Suntem deja într-o mare întârziere, zilnic mor oameni, pe care fiecare din noi, poate, i-ar fi putut ține în viață, până la sosirea personalului specializat. N-ar trebui să mai pierdem o secundă din acest timp extrem de prețios”, a subliniat Simion Hancescu.
Pentru pregătirea personalului, FSLI sugerează luarea în calcul a unor proiecte cu finanțare europeană. Mai mult, discipline de studiu care ar putea aborda aceste teme, cum este, de exemplu, biologia, se arată în comunicat.
Citește și: Ministrul Muncii, despre necesitatea introducerii educației sexuale în programa școlară
Această inițiativă urmărește instruirea a cât mai multe persoane, astfel că elevii ”ar deveni profesori pentru părinții lor, în sensul de a-i învăța cum să acționeze în situații critice”, a adăugat președintele F.S.L.I.