17.6 C
București
duminică, 8 septembrie 2024
AcasăSpecialFC Timisoara, victorie in Liga I cu gandul la Sahtior

FC Timisoara, victorie in Liga I cu gandul la Sahtior

In fata a maximum 600 de suporteri, FC Timisoara a castigat cu 1-0 partida sustinuta in fata echipei Gloria Bistrita pe Stadionul Giulesti-Valentin Stanescu din Bucuresti, in prima etapa a editiei 2009/2010 din Liga I.

Singurul gol al meciului a fost marcat de atacantul Lukas Magera, in minutul 73, cu un sut de la 12 metri, dupa o pasa venita de la Gigel Bucur. Antrenorul Ioan Ovidiu Sabau nu a contestat importanta victoriei obtinute, dar s-a declarat ingrijorat de jocul echipei sale in perspectiva returului cu sahtior Donetk din Liga Campionilor. "Asa cum am anticipat, a fost un joc greu. Am intrat oarecum nemotivati, fara ambitie sportiva si chiar s-a consemnat o prima repriza in care Gloria Bistrita a controlat oarecum jocul. Au avut o ocazie mare prin Anca, la inceputul meciului. A fost un joc curajos de-al lor in primele 45 de minute. In a doua repriza, fotbalistii mei si-au dat seama ca Timisoara este altceva si are alte obiective si ca toti sunt jucatori importanti si au dat alt randament. Partea secunda ne-a apartinut. Am avut posesie mai buna, viteza prin intrarea lui Bucur, Alexa si Artiom Karamyan.

 

A fost o victorie importanta pentru noi, dar acest joc ne da mult de gandit in perspectiva partidei cu sahtior. Trebuie sa fim mai umili, mai modesti si sa uitam repede toate laudele si elogiile facute de presa. Cred ca si Gloria a mizat pe faptul ca nu vom fi atat de motivati in urma laudelor pe care le-am primit", a declarat Sabau dupa meci.
Tehnicianul Timisoarei a reiterat faptul ca doreste sa poata conta pe toti jucatorii din lot si ca fiecare trebuie sa fie motivat, pentru ca va avea sansa lui de a juca. "Vreau sa ii fac sa inteleaga ca echipa asta are nevoie de 20-22 de jucatori, chiar 23-24, care trebuie sa fie la un nivel ridicat cand formatia are nevoie de ei. Trebuie sa fie foarte motivati si sa nu arate prin jocul prestat ca sunt nemultumiti. Nu poti folosi de fiecare data 22 de fotbalisti! Dar sunt foarte importanti si trebuie sa inteleaga asta. Nu pot utiliza 10-12 jucatori tot campionatul. Sunt trei obiective de indeplinit, cupe europene, campionat si cupa."

» Sabau spera ca Parks, autorul pasei decisive de la primul gol al timisorenilor la Donetk, sa poata juca miercuri in meciul retur cu sahtior. "Sper ca Parks va putea fi folosit miercuri cu sahtior. Vom vedea, de la zi la zi, cum va evolua starea lui de sanatate. Primele semne sunt incurajatoare."

Cele mai citite

Nicolae Ciucă susține dezvoltarea mediului rural prin atragerea de investiții

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, susţine că mediul rural este în continuare plin de oportunităţi şi orice localitate poate să se dezvolte, cu condiţia să...

Adeverințe falsificate pentru a scăpa de absențele de la școală. Doi tineri au fost reținuți

Doi tineri din Pitești au fost reținuți sub acuzația de falsificare și utilizare de adeverințe medicale false, în urma unei percheziții domiciliare. Aceștia sunt...

Maramureș: Un incendiu de vegetație uscată a necesitat trimiterea a două aeronave militare C-27J Spartan

Un incendiu de vegetaţie uscată pornit pe păşunea dintre localităţile maramureșene Lăpuşel, Coltău şi Arieşu de Pădure şi scăpat de sub control s-a extins,...
Ultima oră
Pe aceeași temă