20 C
București
marți, 1 octombrie 2024
AcasăSpecialFavoriţi la superligă

Favoriţi la superligă

Printre pretendentele la titlu campionatului intern de rugby se află şi echipa constănţeană Rugby Club Judeţean Farul.

 

Campionatul intern de rugby s-a modificat radical. Oficialii forului de la Bu-cureşti au decis să modifice structura competiţiei pentru a fi în folosul echipei naţionale. Astfel, întrecerea internă va avea o singură grupă din care fac parte cele mai bune 8 echipe, acestea urmând a juca în sistem campionat, fiecare cu fiecare. La finalul sezonului regulat, primele patru clasate vor juca în semifinale şi, implicit, finala, în timp ce ultimele patru vor juca într-un turneu ce va stabili echipele retrogradate.

Constanţa tinde şi în acest an către trofeu, RCJ Farul fiind una dintre principalele favorite. Căpitanul echipei de pe litoral, Daniel Carpo, se aşteaptă la un sezon foarte greu. „Va fi un an foar-te greu, dar noi vrem să creştem în performanţă şi trebuie să fim pregătiţi pentru orice. Avem o echipă foarte puternică, însă suntem destul de puţini şi nu suntem acoperiţi bine pe toate posturile. Noi pornim la drum cu gândul la titlu, la fel ca în fiecare an. Depinde însă ce evoluţie vom avea pe parcursul campionatului. Trebuie să ne îmbunătăţim jocul de la meci la meci”, a declarat Carpo, care nu a avut parte de prea multe antrenamente alături de colegii săi. Acesta a stat mai mult în cantonamentul echipei naţionale, alături de care a disputat mai multe partide de verificare şi meciuri oficiale.

Sistem mai bun

Carpo crede că noul sistem competiţional este benefic pentru echipa naţională. „Sistemul competiţional, în opinia mea, este mult mai bun, mult mai puternic. Acest lucru va avea efecte pozitive la echipa naţională”. Jucătorii vor avea mai multe meciuri tari la activ şi vor face mai bine faţă atunci când vor veni la lotul naţional”, a mai spus căpitanul constănţenilor.

În prima etapă a Superligii, constănţenii vor juca în deplasare pe terenul celor de la RCM Timişoara, duminică, de la ora 11.00, în direct pe GSPTV.

6 titluri de campioană a României are în palmares Farul, fiind cea mai titrată echipă constănţeană.

12 jucători noi

Echipa este una foarte puternică, alcătuită din jucători de valoare. Capitolul omogenitate a avut însă de suferit, în lotul constănţean făcându-şi apariţia, în această iarnă, nu mai puţin de 12 jucători noi. Cei mai mulţi dintre aceştia sunt foarte tineri, 21-22 de ani, ceea ce arată că oficialii constănţeni se gândesc şi la viitor. Pentru a-i integra în echipă, antrenorii au organizat o perioadă de pregătire cu accent pe jocul în echipă, lucru care, în parte, a reuşit.

 

Cele mai citite

Străzi și locuințe din Constanța, afectate de inundații în urma unei ploi torențiale

În județul Constanța, marți dimineață, o ploaie torențială a provocat inundații care au afectat mai multe locuințe și străzi. Autoritățile au emis două mesaje...

Parlamentul se reuneşte pentru numiri la conducerea BNR, ASF şi CNA. Mugur Isărescu îşi continuă mandatul

Parlamentul României se va reuni marţi, de la ora 15:00, într-o şedinţă comună pentru a numi noii membri ai consiliilor de administraţie ale Băncii...

Marcel Ciolacu: Din ianuarie, românii nu vor mai avea nevoie de vize pentru a călători în Statele Unite

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat că anunțul oficial va veni în jurul datei de 15 octombrie. Ciolacu a declarat că Statele Unite sunt partenerul strategic...
Ultima oră
Pe aceeași temă