13.5 C
București
joi, 19 septembrie 2024
AcasăSpecialFarul vede luminiţa de la capătul tunelului

Farul vede luminiţa de la capătul tunelului

Între echipa aflată în pragul desfiinţării după ce autorităţile judeţene n-au putut să se implice financiar, şi aceea care bate clar principala favorită la promovare, e o diferenţă uriaşă. Între Farul lui Artimon şi Farul lui Ion Răuţă e o diferenţă şi mai mare. Farul de acum joacă fotbal, îşi creează ocazii şi îşi bagă adversarii în corzi uitând de toate problemele din curte, iar ultima care a păţit-o a fost CSMS Iaşi, o formaţie cu staff apropiat de FRF şi cu lot numeros şi valoros. Plus stabilitate financiară. Toate acestea n-au contat sâmbătă, când golul lui Silvăşan a făcut diferenţa şi i-a băgat în şedinţă pe moldoveni. Azi, la Slobozia, urmează un nou meci de şase puncte pentru Farul „aşa cum sunt toate”, iar play-off-ul pare mai aproape decât retrogradarea.

 

Fără Băjan şi cu dureri de cap

Antrenorul Ion Răuţă a condus ieri ultimul antrenament înainte de partida cu Unirea şi a căutat să găsească soluţii la o problemă generată de Bucureşti. Selecţionarea fundaşului dreapta Băjan la lotul de tineret a dat peste cap întreg planul marinarilor, care s-au aşteptat ca FRF să-i trateze cu aceeaşi monedă ca pe rapidişti, giuleştenii primind cu mărinimie o amânare a „examenului” cu CSMS Iaşi.

„Nu vreau să comtentez de ce s-a ajuns aici, dar am bănuielile mele. Jucăm fotbal şi Rapidul n-a vrut să rişte să vină la Constanţa la doar trei zile distanţă după un alt meci greu, cel cu Iaşiul. Pentru mine este deranjant doar că nu pot alinia formula câştigătoare din cauza selecţiei lui Băjan şi va trebui să schimb doi oameni din echipă pentru a contracara această decizie federală”, ne-a spus tehnicianul.

În fapt, din cauza regulamentului care prevede folosirea jucătorilor sub 21, antrenorul trebuie să schimbe şi un alt jucător din echipă, ieri la prânz fiind încă indecis asupra modificării. „Nu discutăm de postul de fundaş dreapta pentru că acolo va juca Niţescu. Avem dubii mari în privinţa celuilalt jucător care trebuie schimbat pentru că nu vream să ne slăbim vre-un compartiment într-un meci aşa de important pe care dorim să-l câştigăm”, ne-a explicat tehnicianul.

Slobozia, nucă tare

Artida de la Slobozia nu este deloc una floare la ureche pntru marinari, aşta în ciuda unor evoluţii excelente în acest start de sezon. Faptul că Farul are doar zece puncte este cauzat de ghinionul teribil din meciurile cu Tărlugeniul şi Brăila, la Clinceni scorul final (0-3) eliminând orice explicaţie, chiar dacă gazdele n-au existat pe teren până în minutul 70.

Care este obiectivul

„Jucăm bine şi asta ne oferă satisfacţii. Practic am ajuns la acel nivel unde nu câştigăm norocos ci pierdem cu ghinion, ceea ce este exact dezideratul nostru. Cu Iaşiul am arătat că putem face faţă cu brio şi echipelor mari, iar mâine (n.r. – astăzi) avem un alt test deosebit de important. Slobozia este o trupă redutabilă cu jucători care se cunosc foarte bine şi care a făcut implanturile necesare în vară. Are un joc colectiv impresionant, nişte benzi puternice şi un vârf de atac (Nanu – n.r.) cu mare experienţă în eşalonul 2. Va fi greu, dar mergem să batem pentru că vrem să urcăm cât mai mult în clasament”, Ion Răuţă, antrenor.

 

Cele mai citite

Ciucă nu-l vrea premier pe Ciolacu dacă va câștiga alegerile prezidențiale

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, miercuri, că, dacă va câştiga alegerile prezidenţiale, nu l-ar pune premier pe Marcel Ciolacu, arătând că acesta susţine...

Elena Lasconi promite transparență totală privind cheltuirea banilor Administraţiei Prezidenţiale

Preşedintele USR, Elena Lasconi, a declarat miercuri că, dacă va câştiga alegerile, va face publice toate cheltuielile Administraţiei Prezidenţiale şi va diminua bugetul acestei...

Ciucă nu-l vrea premier pe Ciolacu dacă va câștiga alegerile prezidențiale

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, miercuri, că, dacă va câştiga alegerile prezidenţiale, nu l-ar pune premier pe Marcel Ciolacu, arătând că acesta susţine...
Ultima oră
Pe aceeași temă