14 C
București
vineri, 4 octombrie 2024
AcasăSpecialFarul a obtinut un punct si spera

Farul a obtinut un punct si spera

» Marinarii au obtinut la Targu Jiu punctul necesar pentru a mai sepera la salvarea de la retrogradare.

» In etapa urmatoare va avea loc meciul decisiv pentru echipa de pe litoral care urmeaza sa intalneasca principala rivala la locul 15, Gaz Metan Medias.

 

Inca un sezon de liga I se apropie de final. Inca un sezon in care FC Farul spera la un miracol pentru a ramane in primul esalon. Dupa doua editii in care s-a salvat cu mult noroc in urma rezultatelor din final, echipa de pe litoral are acum doar sanse administrative. Constantenii spera sa ocupe la final locul 15, loc retrogradabil, pozitie care ar salva ocupanta in cazul in care FC Arges ar fi retrogradata. In urma rezultatelor inregistrate in runda cu numarul 32, constantenii mai pot spera la locul 15. Farul a remizat, 0-0 pe terenul celor de la Pandurii Targu Jiu, gratie unei noi evolutii de exceptie a portarului George Curca si astfel mentine o distanta recuperabila fata de Gaz Metan Medias. Aceasta din urma s-a impus in fata celor de la Gloria Bistrita si au marit distanta fata de Farul la sase puncte.

 

Urmeaza insa meciul direct, iar daca echipa de pe litoral va reusi sa se impuna diferenta s-ar injumatati. In conditiile in care in ultima etapa Farul joaca la Otopeni, echipa deja retrogradata, iar Gazul infrunta pe CFR Cluj, formatie aflata in lupta pentru Europa League, sansele Farului sunt destul de mari. Meciul decisiv se joaca asadar sambata, la Constanta, cu incepere de la ora 16.30, iar invingatoarea are mari sanse ca si sezonul viitor sa evolueze in primul esalon. Chiar daca marinarii isi fac sperante pentru o salvare miraculoasa, sansele sunt minime. Fie si in conditiile in care FC Arges va fi retrogradata, este greu de crezut ca echipa de pe litoral va reusi sa faca si in acest sezon ce au facut in precedentele doua, adica sa castige ultimele partide si sa se salveze in extremis.

» Salvarea poate veni de la TAS
Echipa de pe litoral mai are o varianta de salvare in afara victoriei cu Gaz Metan Medias. Constantenii asteapta in aceasta saptamana un verdict in cazul "nocturna". Marinarii spera ca Tribunalul pentru Arbitraj Sportiv sa le acorde cele trei puncte pe care le-au pierdut la Iasi, in urma reprogramarii meciului nejucat initial din cauza nocturnei care nu a functionat. Pentru Farul insa, victoria in meciul de sambata este vitala, aceasta fiind cea mai scurta cale pentru a ramane in Liga I.

Cele mai citite

FCSB a învins în deplasare pe PAOK Salonic cu 1-0(1-0) în 10 oameni

FCSB a obţinut o victorie mare cu echipa greacă PAOK Salonic, cu scorul de 1-0 (1-0), joi seara, pe Stadionul Toumba din Salonic, în...

FCSB a învins în deplasare pe PAOK Salonic cu 1-0(1-0) în 10 oameni

FCSB a obţinut o victorie mare cu echipa greacă PAOK Salonic, cu scorul de 1-0 (1-0), joi seara, pe Stadionul Toumba din Salonic, în...
Ultima oră
Pe aceeași temă