15.3 C
București
miercuri, 2 octombrie 2024
AcasăSpecialFarul a învins Steaua!

Farul a învins Steaua!

Echipa constănţeană se apropie de fruntea ierarhiei Diviziei Naţionale de rugby, ţinta fiind unul dintre primele două locuri.

 

Sâmbătă dimineaţă, pe arena de rugby „Mihai Naca” din Constanţa, gazdele de la Rugby Club Judeţean Farul au primit vizita celor de la Steaua, o formaţie care în acest sezon nu a cunoscut gustul amar al înfrângerii. Echipa de pe litoral s-a depăşit pe sine şi la finalul unui joc pe care l-a dominat în totalitate a reuşit să învingă formaţia bucureşteană cu scorul de 32-23.
Partida de la Constanţa a început furtunos, cei doi transformeori fiind în prim plan încă din primele minute. Dumbravă a profitat de trei lovituri de pedeapsă şi a reuşit să ducă Steaua în avantaj, însă constănţenii i-au talonat pe adversari. Oaspeţii au avut o sclipire în finalul primei părţi şi au marcat un eseu prin Cazan, însă constănţenii au răspuns imediat prin Natriashvilli, care a culcat şi el balonul în terenul de ţintă al bucureştenilor şi s-a intrat la pauză la scorul de 16-11 în favoarea oaspeţilor. În prima parte a meciului, dominarea din teren a echipei de pe litoral nu s-a văzut şi pe tabelă, însă acest lucru avea să se schimbe în repriza secundă. Lazăr i-a adus în avantaj pe marinari prin două lovituri de pedeapsă transformate, iar Ageacai şi Mitu au marcat câte un eseu pentru Farul, care astfel a mărit diferenţa la 29-16. Tresărirea de orgoliu a bucureştenilor a venit de la Lazăr, care a marcat şi el un eseu şi a mai transformat o lovitură de pedeapsă, stabilind scorul final. „Am jucat foarte bine azi şi pot spune că asta este adevărata faţă a echipei noastre. Mai este loc de îmbunătăţiri, însă pentru moment sunt foarte mulţumit de jucători, de joc şi de rezultatul partidei cu Steaua. Mai este mult până la finalul campionatului şi sper ca la final să ne bucurăm de rezultatul obţinut”, a declarat la sfârşitul jocului, tehnicianul echipei de pe litoral, Mircea Paraschiv.

Urmează campioana

Marinarii vor juca etapa următoare un alt meci extrem de important. Gruparea de la malul mării întâlneşte în deplasare campioana entitre, Baia Mare. „Am câştigat cu Steaua, dar mai avem mult de muncă. Urmează importantul joc împotriva campioanei şi sperăm să venim şi de acolo cu un rezultat bun. Ne dorim ca în finalul play-off-ului să ne clasăm pe unul dintre primele două locuri pentru a avea avantajul terenului propriu în semifinale”, a declarat căpitanul RCJ, Daniel Carpo.

3 este locul pe care îl ocupă RCJ Farul Constanţa în clasamentul play-off-ului, după tot atâtea partide disputate în această fază a competiţiei.

 

Cele mai citite

Scholz avertizează: Atacul Iranului asupra Israelului amenință să destabilizeze întregul Orient Mijlociu

Cancelarul german Olaf Scholz a condamnat ferm atacul lansat de Iran împotriva Israelului, avertizând că acesta ar putea "să dea foc" întregii regiuni, potrivit...

Ursula von der Leyen condamnă atacul Iranului asupra Israelului și avertizează asupra riscului de escaladare

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a condamnat miercuri cu fermitate atacul cu rachete balistice lansat de Iran asupra Israelului, avertizând asupra pericolului...

Cetățean ucrainean salvat din munți. A trecut granița în România

Un cetățean ucrainean în vârstă de 38 de ani, care a traversat granița României prin Munții Maramureșului, a fost salvat în noaptea de marți...
Ultima oră
Pe aceeași temă