16.3 C
București
duminică, 22 septembrie 2024
AcasăSpecialFara recorduri la Internationalele Romaniei de atletism

Fara recorduri la Internationalele Romaniei de atletism

Internationalele Romaniei la atletism, care s-au desfasurat la sfarsitul saptamanii trecute pe Stadionul Dinamo din Bucuresti, au reprezentat o reusita din punct de vedere organizatoric, dar, din pacate, au fost modeste in ce priveste de rezultatele. Cateva dintre motive ar fi ca sportivii nostri s-au intrecut mai mult intre ei, adversarii din strainatate rezumandu-se la cinci atleti din Republica Moldova, iar miza a fost doar o verificare pentru componentii lotului care va participa la finalul acestei saptamani la Campionatele Europene pe echipe. "Personal, consider ca pentru aceasta perioada, cand majoritatea atletilor sunt la inceput de sezon si inca nu si-au intrat in forma, rezultatele sunt bune.

Este adevarat ca nu s-au inregistrat recorduri nationale, dar sa nu uitam ca cele mai bune performante nationale ale noastre nu sunt foarte slabe. Sper ca rezultatele sa fie din ce in ce mai bune, primul hop adevarat fiind Campionatele Europene pe echipe de la sfarsitul acestei saptamani. Acolo ne-am propus sa ramanem in esalonul de elita, iar rezultatele inregistrate la Internationalele de la Bucuresti demonstreaza ca potential exista", a concluzionat dupa intrecerile din "Groapa" Sorin Matei, presedintele Federatiei de Atletism.
Cea mai buna performanta a competitiei a inregistrat-o, cum era de asteptat, Nicoleta Grasu, la aruncarea discului, cu 63,46 m. Ea a intrat si in posesia marelui premiu, un cec in valoare de 1.000 de euro. Totusi, chiar si Nicoleta Grasu a inregistrat doar a zecea performanta mondiala a anului. "Sper ca la Europenele pe echipe sa reusesc sa arunc mai bine si sa aduc maximum de puncte pentru Romania", a spus Nicoleta Grasu.

» In zilele in care se desfasurau Internationalele de la Bucuresti, Anca Heltne a ocupat locul 6, cu 18 metri si 24 de centimetri, in proba de aruncarea greutatii din cadrul reuniunii de la Berlin, prima etapa de Goldean League.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă