Nonconformistul artist vizual contemporan de origine română, care a ales să trăiască și să creeze pe două continente, ne surprinde în cadrul expoziției „Contagiune“.
Expoziția „Contagiune“, curatoriată de Silviu Pădurariu, reprezintă o declarație vizuală a ideii că nimic și nimeni nu există autonom și independent față de context. Fiecare insulă social-culturală este conectată – contaminată cu ideile, senzațiile și experiențele din proximitate. În această cheie, autoconștientizarea devine un act de conciliere între „părți”, care își pierd singularitatea dată de o ipotetică autonomie față de „întreg”.
Expoziția, deschisă din 14 februarie la ArCuB, deși este gândită ca un tot unitar, nu se dorește a fi una monolitică, ci o afirmație aparent eclectică temporal și material, apelând la medii diferite și la fragmente din momente diferite de timp în care sunt marcate urmele unui proces continuu de cunoaștere cu ajutorul „imaginii”.
Născut în 1975, la Ieud, Maramureș, Dumitru Gorzo termină studiile Universității de Arte București în 1998, iar în 1999 încheie studiile aprofundate. Alături de Nicolae Comănescu, Alina Pențac și Angela Bontaș înființează și activează în grupul numit „Rostopasca“, între 1997 și 2001. Începând cu anii 2007-2008, Gorzo se mută la New York, unde activează până în prezent, reprezentat de SLAG Contemporary New York, Brooklyn.În ultima perioadă a expus la New York, Dublin, San Francisco, Colorado, Huston, Köln, Basel, Viena, Istanbul, Timișoara, Miercurea Ciuc și București.