14.7 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialExpozitie de obiecte decorative din materiale reciclabile

Expozitie de obiecte decorative din materiale reciclabile

» Evenimentul se va desfasura in incinta Caminului Cultural din Topraisar, duminica, 4 noiembrie.

» Cei 16 copii au lucrat in atelierul de lucru al scolii, sase ore pe zi, iar creatiile lor pot fi cumparate la preturi cuprinse intre cinci si 50 lei.

Clubul arte si traditii si-a pornit activitatea la initiativa profesorului Luminita Carstea, proiect ce a fost continuat de Elena Marchidanu, coordonatorul actual al echipei. Cei 16 copii din cadrul Grupului scolar Topraisar s-au implicat intr-un program extrascolar, iar cu obiectele decorative pe care le-au realizat au participat la diverse activitati pe care Directia Judeteana pentru Tineret Constanta le-a efectuat. Duminica, 4 noiembrie, expozitia va putea fi admirata in Caminul Cultural din Topraisar.

Echipa "Maini Indemanatice" a confectionat lucrarile din materiale reciclabile precum sfoara, panusi si varfuri de coceni. "La obiectele mici lucram in jur de doua ore, iar la cele mari stateam patru, cinci sau chiar sase ore in atelierul de lucru din scoala", a declarat Oana Simion, eleva. In afara de casutele decorative, copiii au confectionat masti din sfoara, cosulete cu flori nemuritoare si linguri de lemn. Expozitia a fost prezenta pana acum in incinta Muzeului de Sculptura "Ion Jalea" si in sala Muzeului de Arta Constanta. Copiii s-au aratat extrem de entuziasmati de posibilitatea de a-si promova creatiile. In Constanta, elevii au fost sprijiniti de Asociatia Studentilor si Medicilor Voluntari.  
Cristina Stici, presedinte si Dan Pletea, vicepresedinte, s-au ocupat de organizarea evenimentului desfasurat la muzeul "Ion Jalea".

» Artisti de mici
Elevii Grupului scolar Topraisar ce s-au implicat in proiect sunt atat din clasele a VII-a, cat si din clasele IX-XI. Printre ei se numara Octavia Petcu, Simona Iancu, Ana Maria Timoc, Adina Boboc, Adriana Hanza, Dorin Parvulet, Alina Minoiu si Razvan Gherghilescu. Obiectele decorative pot fi achizitionate de doritori de la pretul de cinci lei, 15 lei, unele produse ajungand la 50 lei. Privitorii nu au ramas indiferenti in fata talentului micilor artisti.

Cele mai citite

Industria mobilei din România, în scădere: Contribuție în 2023 cu 27% mai mică decât în 2016

În 2023, industria mobilei din România a adus o contribuție de 1,23 miliarde de euro la balanța comercială, înregistrând o scădere de 27% față...

Dacia reduce prețurile pentru majoritatea modelelor, în contextul unei piețe auto în declin

Prețurile modelelor Dacia pe piața din România au fost ajustate în contextul provocărilor economice și al scăderii cererii de automobile noi, cu reduceri semnificative...

Pilonul II de pensii: Ce trebuie să știe participanții despre retragerea fondurilor și continuarea investițiilor

Contribuția la Pilonul II de pensii este reglementată prin lege și reprezintă un procent din salariul brut al fiecărui angajat. În prezent, aceasta este...
Ultima oră
Pe aceeași temă