23.4 C
București
sâmbătă, 28 septembrie 2024
AcasăSpecialEximBank, partener de cursă lungă pentru exportatori

EximBank, partener de cursă lungă pentru exportatori

EximBank se poate poziţiona ca un partener valoros pe termen lung pentru societăţile comerciale româneşti, lucru pe care îl demonstrează colaborările îndelungate pe care banca le are cu exportatori precum societatea timişoreană Minitehnicus, client al băncii din 2001.

„EximBank poate fi un partener viabil pe termen lung pentru orice tip de afacere, iar colaborarea de 11 ani pe care banca o are cu Minitehnicus este numai un exemplu de succes pe care dorim să îl multiplicăm. Recent, banca a acordat companiei o prelungire cu un an a unei linii de credit, în sistem revolving, şi o majorare a acesteia cu 100.000 de euro, finanţare necesară pentru completarea capitalului de lucru. Îi încurajăm pe întreprinzătorii români să apeleze la EximBank pentru a vedea prin experienţa proprie că avem o strategie flexibilă care ne permite să răspundem proactiv la provocările economiei, în general, şi ale clienţilor noştri în mod particular”, a spus Ionuţ Costea, preşedintele EximBank.

Societatea comercială Minitehnicus a fost înfiinţată în 1999 şi activează în industria prelucrării lemnului, în special a lemnului de salcâm, obiectul de activitate al companiei fiind fabricarea produselor finite din lemn – podele, terase, parchet, structuri specifice pentru terase şi acoperişuri pentru interior şi exterior. Societatea exportă în totalitate producţia şi este furnizor exclusiv pe această specie de lemn pentru o serie de parteneri externi consacraţi din Uniunea Europeană.

„Facilitatea pe care ne-a acordat-o EximBank ne-a permis să asigurăm materia primă necesară în condiţiile în care achiziţia acesteia (lemn de salcâm, în principal), se poate efectua, conform reglementărilor legale într-o perioadă destul de limitată, din cauza interdicţiei forestiere. Acest lucru presupune plata la livrare şi un efort financiar consistent din partea noastră, datorită ciclului lung de fabricaţie al produselor noastre. Suntem încântaţi că putem continua această colaborare atât de îndelungată cu EximBank la care am apelat în special pentru costurile mai scăzute faţă de alte bănci, dar şi pentru cursul valutar flexibil pe care ni-l oferă”, a spus Daniela Mateşan, administratorul societăţii.
EximBank este o instituţie specializată al cărui portofoliu de produse, axat pe cele trei direcţii de acţiune – finanţare, garantare şi asigurare, permite băncii să susţină activitatea şi dezvoltarea exportatorilor, a IMM-urilor şi a companiilor ce derulează proiecte în domenii prioritare pentru dezvoltarea economiei, în special a celor ce contribuie la absorbţia de fonduri europene.

Cele mai citite

Suburbiile sudice ale Beirutului, devastate de atacuri aeriene israeliene: mii de oameni evacuați

Suburbiile sudice ale Beirutului au fost transformate în zonă de conflict, după ce Israelul a lansat atacuri aeriene intense asupra unei regiuni controlate de...

Norvegia renunță la acordarea automată a azilului pentru refugiații ucraineni

Guvernul Norvegiei a anunțat vineri că încetează de îndată politica de acordare automată a azilului pentru refugiații ucraineni, marcând o schimbare semnificativă în abordarea...

Suburbiile sudice ale Beirutului, devastate de atacuri aeriene israeliene: mii de oameni evacuați

Suburbiile sudice ale Beirutului au fost transformate în zonă de conflict, după ce Israelul a lansat atacuri aeriene intense asupra unei regiuni controlate de...
Ultima oră
Pe aceeași temă