21.1 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSpecialEXCLUSIV. Interviu cu Helmuth Duckadam: „Asta ne e valoarea!“

EXCLUSIV. Interviu cu Helmuth Duckadam: „Asta ne e valoarea!“

Steaua nu a mai reuşit performanţa din primăvara Ligii Europa, când în „optimile” competiţiei, învingea pe Chelsea Londra cu 1-0. Marţi, Chelsea şi-a luat revanşa, umilind pe Steaua cu 4-0, pe „Arena Naţională”. Preşedintele de imagine al Stelei, Helmuth Duckadam a acceptat să ofere câteva impresii, la radio Sport Total FM, despre rezultatul înregistrat şi despre şansele echipei pentru primăvara europeană.

Sport Total FM: Domnule Duckadam, supărat pentru înfrângere sau pentru scorul înregistrat?

H.D.: „Sunt dezamăgit de rezultat, dar supărat nu ştiu dacă pot fi. Este diferenţă între noi şi Chelsea din acest an. Noi nu am mai reuşit acelaşi joc precum cel din primăvara când i-am invins pe ei şi pe Ajax. Nu s-a mai văzut acea ardoare, acea dorinţă, de a arăta fotbal şi asta poate a deranjat”.

Andre Schurrle şi Ramirez au fost printre oamenii meciului. La Steaua pe cine aţi văzut ca ar fi ieşit în evidenţă?

H.D.: „La noi, omul meciului trebuie să fie echipa, pe când la ei s-a văzut că omul meciului poate fi orice jucător. La mingea pe care a trimis-o Tănase, sub transversală, Cech putea să se accidenteze şi mai rău decât o făcuse la cap în urmă cu câţiva ani, iar asta nu a arătat decât spiritul de sacrificiu pe care l-au avut”.

Ce nu merge la echipă?

H.D.: „Trecem printr-o perioadă mai dificilă, deşi venim după un sezon extrem de reuşit. Cred că jucătorii ar trebui ajutaţi mai mult mental. Urmează un meci cu Vaslui şi sper să trecem cu bine peste el după care vom avea o pauză şi vom vedea ce vom repara”.

Mircea Sandu spune că Steaua ar trebui să se cantoneze pe meciurile cu FC Basel, Liga Europa fiind mult mai potrivită pentru „roş-albaştrii” …

H.D.: „Pe Mircea Sandu nu pot să-l contrazic în acest sens, că doar asta ne e valoarea, nu? În Liga Campionilor e fotbalul mare şi zicem mersi că nu am prins o echipă precum Bayern, care aţi văzut prin ce formă trece … Suntem departe de astfel de echipe şi trebuie să acceptăm realitatea”.

Unul dintre oficialii lui Dinamo, ofiţerul de presa, Ion Culina, a fost foarte virulent la adresa Stelei, după înfrângerea în faţa londonezilor. Cum vedeţi această reacţie a rivalilor?

H.D.: „Este păcăt, după ce că suntem cum suntem mai ne şi atacăm aiurea. Aceste polemici nu duc la nimic bun, nici pentru ei şi nici pentru noi”.

Cele mai citite

Lecția fiordurilor pentru drumurile din România

Norvegia a găsit soluția pentru reducerea accidentelor rutiere O analiză a proinfrastructura.ro arată că, între Oslo și Bergen, primele două orașe ale Norvegiei, există un...

Creșterea cererii pentru vacanțe exotice în rândul turiștilor români. Destinațiile aflate în topul preferințelor

Thailanda, Zanzibar, Maldive și Republica Dominicană devin din ce în ce mai populare în rândul turiștilor români, având în vedere că cererea pentru vacanțe...

Nevada va implementa un sistem de inteligență artificială pentru evaluarea solicitărilor de ajutor de șomaj

Oficialii din statul american Nevada au anunțat planurile de a introduce un sistem de inteligență artificială (A.I.) pentru a evalua cererile de ajutor de...
Ultima oră
Pe aceeași temă