16.4 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialEveniment • Eveniment • Eveniment

Eveniment • Eveniment • Eveniment

Expozitie
Lumina si umbre in Balcani

Pana pe 11 iulie, Fundatia Culturala Greaca din Bucuresti organizeaza la Libraria Carturesti expozitia de fotografie "Lumina si umbre in Balcani", la care participa opt fotografi din opt tari balcanice – Grecia, Romania, Bulgaria, Albania, Serbia, Croatia, Bosnia-Hertegovina si Turcia. Fiecare fotograf participa la expozitie cu 10 lucrari ce pun in evidenta creatia artistica contemporana, viata si evolutiile istorice din aceasta regiune atat de supusa schimbarilor. Lucrarile vin sa confirme particularitatea fiecarui neam in parte si dezvaluie totodata esenta artei fotografice, omul insusi, acelasi indiferent de nationalitate, religie si limba. Motivatia organizarii acestei expozitii este foarte bine surprinsa de catre presedintele Fundatiei Culturale Grecesti, G. Babiniotis: "In aceasta expozitie, spe­ranta coexista cu deznadejdea, visul cu deceptia, dezamagirea cu asteptarea, mania cu pasiunea. Este insa indeajuns un click al aparatului de fotografiat pentru ca realitatea balcanica sa se transforme in arta, pentru ca frontierele sa fie spulberate si pentru ca, astfel, oamenii sa se poata aseza in plina lumina, lasand umbra sa se retraga acolo unde ii este locul."
Nu ocoliti in drumurile dumneavoastra prin centrul Bucurestiului Libraria Carturesti, acolo unde, la un ceai si o carte, puteti face si o ipotetica incursiune in spatiul balcanic, dand frau liber fanteziei vizuale prin intermediul artei fotografice.

Sport
Punct final la Wimbledon

Turneul de tenis de la Wimbledon transmis la Sport.ro, al treilea de Grand slem al anului, se incheie in acest week-end pe terenurile cu iarba de la All England Club. Sambata (fetele) si duminica (baietii), in direct la sport.ro, isi vor afla noii campioni, in competitia masculina fiind sigur faptul ca domnia lui Rafael Nadal s-a incheiat, spaniolul retragandu-se din turneu, din cauza unei accidentari, cu numai o zi inaintea startului.

Povestiri

Povestitorii de la sosea

Muzeul Taranului Roman a devenit de ceva timp un spatiu extrem de viu, destinat nu doar marturiilor va­lo­rilor traditionale romanesti, ci si a celor actuale. Astfel, "Povestitorii de la sosea" este un proiect gazduit de acest spatiu, ce isi propune sa aduca in fata publicului, luna de luna, pe unii dintre cei mai pretuiti scriitori romani. Lecturile publice au constituit dintotdeauna unele din cele mai vii evenimente culturale. Dincolo de intimitatea cititului, iubi­to­rii de literatura sunt dornici sa-l vada pe autor, cu atat mai mult atunci cand el se transforma in "actor" al propriului text. Iar discutiile care urmeaza dupa o astfel de intalnire-lectura sunt intotdeauna mai incitante si mult mai lamuritoare decat clasicele dezbateri critice. Joi, 2 iulie, de la ora 19.00, la "Povestitorii de la sosea", la Muzeul Taranului Roman, Mircea Cartarescu va citi un text nepublicat inca in volum. Moderator va fi Simona Sora, redactor la Dilema Veche si editor coordonator la Dilematica. Pentru a afla mai multe treceti joi seara pe la sosea, la Clubulul Taranului!

Cele mai citite

Anchetă Liban: Dispozitivele de comunicații au fost piratate înainte de intrarea în țară

O anchetă preliminară a autorităţilor libaneze arată că pagerele, staţii portabile de emisie-recepţie şi alte dispozitive de transmisie ale Hezbollah care au explodat în...
Ultima oră
Pe aceeași temă