Din Bucurestiul de altadata…
Pe 20 septembrie se implinesc 550 de ani de atestare documentara a orasului Bucuresti (1459) si 350 de ani de cand a devenit capitala Tarii Romanesti (1659), prilej pentru Primaria Capitalei, dar si pentru alte institutii din Bucuresti, de a marca evenimentul prin manifestari culturale si de divertisment.
Si pentru ca la ora la care scriem nu am primit inca nimic despre programul organizat de Centrul Cultural al Primariei Capitalei, vom vorbi despre evenimentele organizate cu acest prilej de catre Muzeul Cotroceni si Teatrul de Comedie. Acesta din urma ne ofera in perioada 12-20 septembrie intrare libera la spectacolele teatrului, bineinteles in limita locurilor disponibile. Amintim cateva dintre spectacolele pe care le putem vedea in aceste conditii: "Fata de matase artificiala", "Domnisoara Iulia", "Revizorul", "Leonce si Lena", "Clinica", "Sunt un orb" sau "Poker".
De-a lungul celor sapte zile, 12-20 septembrie, suntem invitati in gradina Palatului Cotroceni pentru a urmari un program divers, constand din concerte, expozitii in aer liber, spectacole de teatru, personaje in costume de epoca. Sambata, 12 septembrie, la orele 19.30, procurandu-ne bilete de la Casa de bilete a Teatrului de
Opereta, putem urmari in gradina Palatului Cotroceni, concertul "Invitatie la vals", in timp ce duminica, 13 septembrie, ora 12.00, ne putem bucura de muzica si atmosfera Bucurestiului de altadata cu Silviu Biris si invitatii sai, la spectacolul "Rendez-vous la Cotroceni". Miercuri, 16 septembrie, de la ora 19.00 putem asculta un concert de chitara clasica si flaut, sustinut de Ion Bogdan Stefanescu si Costin Soare, iar joi, 17 septembrie, de la ora 19.00, Liana Lungu va sustine un recital de pian. Trupa As (studenti la Facultatea de Teatru din Bucuresti) sustine sambata, 19, si duminica, 20, intre orele 15.00 si 16.00 spectacolul de teatru "D’ale lui Nenea Iancu".
Ciclopromenada nocturna
Al treilea eveniment "Ciclopromenada", care incearca sa-i convinga pe bucuresteni sa adopte mersul pe bicicleta, are loc pe 11 septembrie. Intalnirea va avea loc in spatele Muzeului National de Istorie, str. Franceza, la scena ONGFest, la ora 23.30, cand veti primi si un fleyer cu traseul si micile reguli de deplasare. Plecarea va fi la ora 24.00. Legea spune ca trebuie sa aveti un act de identitate cu voi. De asemenea, trebuie sa aveti ochi de pisica in fata si in spatele bicicletei, o lumina alba in fata si una rosie in spate. Este bine sa purtati vesta reflectorizanta si casca, dar aceste elemente sunt optionale in cazul de fata, deoarece se circula pe drumuri urbane luminate. "Cicloteque" – o firma de inchiriat biciclete – ajuta evenimentul cu oferte speciale. Aceste se pot lua oricand vineri, 11 septembrie, intre orele 8.00 si 24.00 si se aduc inapoi pana duminica, 13 septembrie, ora 21. In acest caz pretul este de 18 lei. Daca bicicletele se aduc inapoi pana sambata la ora 16.00, pretul este de 10 lei. Trebuie sa va inscrieti pe o lista ce va fi la "Cicloteque" in 11 septembrie si numai cei de pe ea pot inchiria la tarifele de mai sus. "Ciclopromenada" este un concept al unui pasionat al mersului pe bicicleta ce are un blog dedicat acestui domeniu, www.bicla.ro.