12.2 C
București
luni, 30 septembrie 2024
AcasăSpecialEvaziune cu cereale si fier vechi

Evaziune cu cereale si fier vechi

Comisarii Garzii Financiare au descoperit, in urma unor controale, ca SC SC Green Explorer SRL Lumina, cu sediul pe strada Luceafarului nr. 64, unul dintre principalii furnizori de cereale pentru o societate din Constanta, nu figura cu puncte de lucru si bilanturi contabile depuse la Administratia Finantelor Publice Navodari, de care apartine. Mai mult, nr. 64 nici macar nu exista pe strada Luceafarului. Administratorii societatii (Kiril Ivan, din Republica Moldova, si Nielsen Kasper, din Danemarca) nu au putut fi contactati. Se estimeaza ca prejudiciul produs bugetului de stat prin neinregistrarea veniturilor obtinute este de 200.968,24 lei. Controalele cu continuat la SC Ciromi SRL Lumina, de pe strada Berzelor nr. 54. si aici s-a constatat ca societatea nu functioneaza la sediul social declarat. In schimb, s-a descoperit ca a fost facturata cantitatea de 9.432 tone de fier vechi, in valoare totala de 5.970.256,64 lei. Prin neinregistrarea in contabilitate a acestor operatiuni, s-a prezumat un prejudiciu produs bugetului de stat in suma totala de 1.755.938,44 lei. In ambele cauze, comisarii Garzii Financiare au intocmit sesizare penala, care va fi inaintata Parchetului de pe langa Judecatoria Constanta, precum si adresa catre Directia Generala a Finantelor Publice Constanta, pentru stabilirea cu exactitate a prejudiciului.

UNDE

» Verificari In port

Comisarii Garzii Financiare au verificat si cantina din Portul Constanta apartinand SC Express Age SRL Constanta. S-a constatat ca punctul de lucru nu era dotat cu casa de marcat electronica fiscala, incalcandu-se astfel prevederile OUG 28/1999, republicata. Echipele de control au aplicat o amenda contraventionala de 8.000 lei.

Cele mai citite

Avertizare Cod Portocaliu de inundații emis pentru șase județe

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis o avertizare de Cod Portocaliu de inundații, valabilă pe 30 septembrie, pentru râurile...
Ultima oră
Pe aceeași temă