20.9 C
București
miercuri, 25 septembrie 2024
AcasăSpecialEUROVISION 2011: Vezi ce au spus reprezentanţii României chiar înainte de începerea...

EUROVISION 2011: Vezi ce au spus reprezentanţii României chiar înainte de începerea finalei

Chiar înainte de a începe marea finală a concursului Eurovision 2011, jurnaliştii de la eurovision.tv le-au spus câteva declaraţii participanţilor. 

„Vom cânta exact la mijlocul competiţiei, când toată lumea a intrat în atmosferă. Vom face tot ce putem şi ne vom strădui să avem cel mai bun rezultat. Ţelul e locul întâi, dar, la sfârşitul zilei, toţi suntem câştigători. Cât timp suntem în primii zece, stăm bine, O să reuşim”, a spus liderul trupei  Hotel FM, care reprezintă România, citat de eurovision.tv.

Moldova

„O să încercăm să ne concentrăm şi, în acelaşi timp, să fim mai relaxaţi decît am fost în semi-finală. Competiţia în finală este puternică, dar sperăm să avem noroc şi aici”, şi-au exprimat speranţele moldovenii de la Zdob şi Zdub.

Germania

„Când sunt pe scenă, mă gândesc numai la cântecul pe care îl interpretez. Auzi muzica în urechi şi nimic altceva,  vezi numai scena şi publicul”, a mărturisit Lena, reprezentanta Germaniei.

Marea Britanie

Britanicii de la Blue au afirmat că nu sunt ca cei de la Backstreet Boys sau N’Sync, „formaţii de băieţi care numai cântă, nouă ne place să ne şi mişcăm puţin. Suntem ca majoritatea oamenilor, dansăm după ritmul muzicii”.

Rusia

„Îmi place mai mult spectacolul decât repetiţia. După performanţa din semi-finală, chiar am coborât în public şi am stat puţin de vorbă cu fanii”, a mărturisit Alexej Vorobjov, din Rusia.

Finlanda

Reprezentantul Finlandei, Paradise Oskar, spune că nu genul pe care îl abordează va face diferenţa, ci transmiterea emoţiei. Va fi probabil ca în semi-finală, dar îmi voi depăşi emoţiile şi mă voi lăsa purtat de val”. El va deschide gala Eurovision din această seară.

Bosnia-Heţegovina

„Mi-a fost teamă în semi-finală. Chiar când am început să cânt, oamenii au început să bată din palme, iar eu aveam o singură casă în ureche. Era aşa de greu să ţin ritmul!Pentru finală, am de când să port două căşti”, a spus Dino Merlin.

Danemarca

„Ca să intru în atmosfera Eurovision, o să mă uit la serialul tv Entourage şi o să citesc benzi desenate cu Donald Duck”, a mărturisit liderul trupei daneze A Friend in London.

Lituania

„M-am bucurat foarte mult că am ajuns în finală, nu credeam că se va întâmpla asta. Eurovision începe să pună în valoare mai degrabă circul şi spectacolul, decît cântecele, însă, cumva, în semi-finală, mi-au dovedit că apreciază şi cântecele şi că rămâne, în primul rând, o competiţie de piese”, a povestit Evelina Sašenko.

Ungaria

„Faptul că am trecut de semi-finală ne dovedeşte că oamenilor le-a plăcut cântecul meu de prima dată când l-au auzit. M-am pregătit pentru finală dormind mult şi mâncând, şi, evident, repetând”, a spus Kati Wolf.

Irlanda

„Am făcut o grămadă de salturi şi întoarceri pe scenă, e foarte tare!”, au povestit cei de la trupa Jedward.

Suedia

„Faptul că plec de pe poziţia a şsaptea e un lucru bun. Faptul că irlandezii intră chiar înainte de mine e bine, pentru că vom transmite, împreună, multă energie”, a spus suedezul Eric Saade.

Estonia

„Nu pot să descriu ceea ce am simţit pe scenă în semi-finală. Atâta energie şi m-am şi distrat. O să muncesc şi mai mult ca să fiu bun îm finală”, a mărturisit Getter Jaani.

Grecia

„Simţim că ne dăruim sufletul în timpul celor trei minute, cât suntem pe scenă, sper să ne simţim bine şi după”, a spus Loucas Yiorkas, care reprezintă grecii împreună cu Stereo Mike.Franţa
„Everything was very complicated in the preparations. But when I’m on stage, it’s very simple.”
„Pregătirile au fost foarte complexe. Când sunt pe scenă, e aşa de simplu”, a povestit Amaury Vassili.

Italia

„Mă bucur că sunt aici şi cred că Italia este fericită că participă la un festival aşa de mare, atât de important pentru scena muzicală europeană”, a spus Raphael Gualazzi.

Elveţia

„Este uimitor că Elveţia a reuşit să ajungă în finală, e pentru prima dată de mulţi ani. Sper să mă descurc bine, m-am simţit ok pe scenă, în semi-finală”, a mărturisit Anna Rossinelli.

Austria

„Am cunoscut-o pe cântăreaţa croată Daria şi mi-a spus că e din Austria, iar melodia bulgară este a unui producător austriac, aşa că Austria este bine reprezentată în concurs”, a spus Nadine Beiler.

Azerbadjan

„Este unul din visurile mele de-o viaţă şi chiar acum îl văd îndeplinindu-se. Uneori, nu pot să cred că sunt aici şi iau parte la acest spectacol”, a mărturisit Ell, din formaţia Ell/Nikki.

Slovenia

„N-am mai fost în finală din 2007. Ne-a venit să murim de fericire când am aflat că am trecut de semi-finală. Acest lucru înseamnă foarte mult pentru Slovenia”, a spus Maja Keuc.

Islanda

Am fost foarte emoţionaţi în semi-finală. Cînd am aflat că intrăm în finală, am plîns pe scenă”, a povestit formaţia Sjonni’s Friends.

Spania

„Când celelalte ţări repetau, noi ne-am văzut de treaba noastră.  Şi noi ne-am pregătit, fireşte, pentru finală”, a spus Lucia Perez.

Ukraine: Mika Newton

Ucraina

„Am mai fost o dată în Dusseldorf. Este un oraş foarte modern, unde poţi face multe cumpărături . Îmi place mult Germania, Mika Newton este numele meu de scenă. L-am luat de la Muck Jagger, de la Rolling Stones”, a povestit Mika Newton. 

Serbia

„Nu ştiu cum am ajuns în finală, poate că au fost mai multe lucruri combinate. Stelele, fetele, eu şi cântecul. Semi-finala a fost magică.”, a spus Nina.

 

Georgia

„Am sperat să ajungem în finală şi am făcut tot ce ne-a stat în putinţă, dar, pe scenă, încercăm să ne bucurăm de spectacol şi de public, Energia publicului e uimitoare”, a mărturisit liderul trupei Eldrine, Sophio.

 

 

 

Cele mai citite

Lucrări la linia de cale ferată Piteşti – Goleşti. Va fi închisă două luni

Linia de cale ferată Pitești - Golești va fi închisă permanent între 25 septembrie și 25 noiembrie 2024 pentru lucrări de reînnoire a suprastructurii...

Bogdan Andone este noul antrenor al lui FC Argeș!

FC Argeș a anunțat oficial numirea lui Bogdan Andone în funcția de antrenor principal al echipei. Bogdan Andone a fost prezentat ca noul antrenor al...

Lucrări la linia de cale ferată Piteşti – Goleşti. Va fi închisă două luni

Linia de cale ferată Pitești - Golești va fi închisă permanent între 25 septembrie și 25 noiembrie 2024 pentru lucrări de reînnoire a suprastructurii...
Ultima oră
Pe aceeași temă