13.2 C
București
marți, 1 octombrie 2024
AcasăSpecialEşec pe linie pentru fotbalul constănţean

Eşec pe linie pentru fotbalul constănţean

Echipele din judeţ încheie sezonul dezamăgitor, nici una din cele trei echipe angrenate în eşalonul secund nereuşind să îşi îndeplinească obiectivul.

Ultima etapă din sezonul 2010/2011 a Ligii a II-a este programată sâmbătă. Farul, Săgeata Năvodari şi Viitorul Constanţa îşi iau adio de la un campionat pe care trebuie să îl uite cât mai repede. Nici una din cele trei nu a reuşit să îşi îndeplinească obiectivul, ba chiar s-au clasat foarte departe de acesta. Formaţia din Năvodari a fost cel mai aproape, locul trei pe care se află înaintea ultimei runde fiind foarte apropiat de poziţiile de promovare. Viitorul vroia în primele cinci echipe ale campionatului, însă este pe 9, iar Farul este pe locul 13, chiar deasupra liniei care delimitează „plutonul” de echipele care retrogradează.

Dacă pentru Viitorul şi Săgeata situaţia nu este îngrijorătoare, pentru Farul este un semnal de alarmă. Ultima înfrângere, 2-3 în faţa ultimei clasate, CF Brăila, a reliefat încă o dată criza în care se află echipa de pe litoral. Cu toate acestea, în curtea clubului constănţean este o activitate intensă şi se lucrează la redresarea echipei. Ilie Stan, fost tehnician la Steaua II, este la un pas de a deveni antrenorul marinarilor.

„Suntem în negocieri avansate, însă semnătura mea nu va fi dată decât dacă se îndeplinesc anumite condiţii. La Constanţa există tradiţie şi eu vreau să vin aici cu un singur obiectiv, promovarea în prima ligă. Dacă patronii îmi vor oferi garanţiile financiare necesare luptei pentru accederea în Liga I, atunci vin cu mare drag”, a declarat Ilie Stan.

Candidatul pentru banca tehnică a alb-albaştrilor a fost la meciul pierdut de Farul cu scorul de 2-3 în faţa Brăilei. După ce a văzut jocul prestat de actuala echipă, Stan a declarat: „Farul îşi merită locul în clasament. Au avut noroc deoarece în turul campionatului au jucat mai bine şi au reuşit să acumuleze puncte importante. Acele puncte le permit acum să rămână în eşalonul secund”, a mai spus Stan.

Ultimele jocuri

Sâmbătă se dispută ultimele meciuri din Liga a II-a. Viitorul Constanţa urmează să primească vizita celor de la FC Snagov, iar Săgeata Năvodari se va deplasa pe terenul celor de la Dunărea Galaţi. În ceea ce priveşte meciul Farului cu Astra II, acesta este pus sub semnul întrebării. Oficialii constănţeni au în continuare datorii şi FRF nu a programat echipa pentru ultimul joc. Dacă marinarii fac dovada plăţii datoriilor, atunci meciul se va juca. Dacă nu, meciul nu se dispută, ceea ce nu reprezintă un pericol pentru echipa de pe litoral, care nu mai poate retrograda.

9 puncte a acumulat FC Farul în cele 14 etape disputate în returul campionatului.

Cele mai citite

Asigurarea obligatorie a locuinței este, de fapt, facultativă

La nivelul întregii țări, doar 17% dintre locuințe sunt protejate împotriva riscurilor și situațiilor dificile Polița de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale (PAD), așa cum este...

Asigurarea obligatorie a locuinței este, de fapt, facultativă

La nivelul întregii țări, doar 17% dintre locuințe sunt protejate împotriva riscurilor și situațiilor dificile Polița de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale (PAD), așa cum este...

Străzi și locuințe din Constanța, afectate de inundații în urma unei ploi torențiale

În județul Constanța, marți dimineață, o ploaie torențială a provocat inundații care au afectat mai multe locuințe și străzi. Autoritățile au emis două mesaje...
Ultima oră
Pe aceeași temă